Богдан Бойчук – тонкий майстер художнього слова
з трагічним світосприйманням
(90 років від дня народження поета-модерніста,
прозаїка, перекладача та літературного критика,
члена Нью-Йоркської групи)

 

boychuk

   Богдан Бойчук народився 11 жовтня 1927 року в селі Бертники Тернопільської області. У 1944 році його забрали на примусові роботи до Німеччини, де він залишався і після війни у таборі для переміщених осіб у Ашаффенбургу.
   У 1949 році пан Бойчук переїхав до Нью-Йорка. У 1957 отримав освіту у галузі електроніки у Міському коледжі Нью-Йорка й працював у цій сфері до 1992 року. У 1950-х роках Богдан Бойчук стає співзасновником Нью-Йоркської групи поетів-емігрантів, пізніше – редагує видання "Нові Поезії", "Світо-Вид", "Сучасність". Видавав власну поезію, драматичні твори й прозу, перекладав твори із іспанської, англійської, російської на українську. Він – автор шести поетичних збірок, двох романів, восьми п'єс, а також багатьох перекладів. Пан Бойчук був членом Національної спілки письменників України. Мешкав у Ґлен-Спеї і в Києві.

 Додаткову інформацію можна переглянути → Богдан Бойчук – тонкий майстер художнього слова з трагічним світосприйманням (90 років від дня народження поета-модерніста, прозаїка, перекладача та літературного критика, члена Нью-Йоркської групи)

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах

Бібліотечні асоціації