kruty 3О, брате рідний, хто може забути

Непереможні кривавії Крути?

Цей шлях, усіяний Тілами,

 Ніхто не сміє забувати,

Цей шлях змагання з ворогами

Ніщо не може заховати.

                                     (Вероніка Михалевич)

 

   29 січня в Україні відзначають память героїв Крут – українських студентів, які ціною власного життя зупинили наступ багатотисячної більшовицької армії на Київ. Нерівний бій тривав всього кілька годин, та затримка просування армії Муравйова дала можливість укласти Берестейський мирний договір, який означав міжнародне визнання української незалежності.

   В цей день ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само як і сьогоднішні захисники України, стали на захист своєї держави і зупинили ворога. Він назавжди залишиться світлим в нашій памяті. День подвигу та прикладу для майбутніх та нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї  Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

   До Дня пам’яті героїв Крут у читальній залі суспільної літератури представлена книжкова виставка «Крути: подвиг і трагедія України». Відвідувачі можуть ознайомитися з маловідомою історією української революції 1917-1921 року та бою під  Крутами. З тих трагічних днів минуло більше 100 років, а боротьба з Росією за незалежність та територіальну цілісність нашої України триває.

 

 «Їх тут триста, як скло, товариства лягло...» (100 років пам’яті героїв Крут)

 kruty 1   kruty 2  kruty 3  kruty 4  kruty 5

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]