Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору біологічних наук, професору, академіку НААН України, завідувачу відділу фітопатогенних бактерій інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного Патиці Володимиру Пилиповичу за подаровану книгу.

66

Біотехнологія ризосфери овочевих рослин : монографія / В. П. Патика,

Т. М. Мельничук, М. К. Шерстобоєв [та ін.]; за ред. В. П. Патики. – Київ : ПП «ТД Едельвейс і К», 2015. – 266 с.

 

Монографію присвячено дослідженню інтродукції ефективних штамів корисних бактерій у ризосферу і філосферу рослини, оптимізації структури мікробного оточення рослини та його функціональної активності, що забезпечус активізацію фізіолого-біохімічних процесів у рослині впродовж усіх етапів її онтогенезу.

 Досліджено здатність штамів - біоагентів мікробних препаратів колонізувати овочеві рослини. Показано їх вплив на ферментативну активність ризосфери та розвиток рослин. Встановлено позитивний вплив штамів ризобактерій на формування складу епіфітних мікроорганізмів та посівні властивості насіння овочевих культур як у процесі його зберігання, так і одержаного в поколінні. ІПтами-продуценти рістстимулюючих речовин забезпечили найвищий вихід ранньої продукції. Виявлено, що мікробні препарати сприяють зростанню економічної ефективності вирощування томатів ранніх. За дії Фосфоентерину збільшувався вихід ранньої продукції на 11 % та рівень рентабельності на 47 % щодо контролю.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks