Висловлюємо щиру подяку кандидату філологічних наук, молодшому науковому співробітнику Інститу української мови НАН України Ганні Олександрівні Бардукові за подаровану книгу.

220

Бардукова Г. О. Норма і девіація в сучасній українській фраземіці : монографія / Г. О. Бардукова. – Київ : Аграр Медіа Груп, 2016. – 252 с.


   Монографію присвячено вивченню інноваційних процесів у внормованому та кодифікованому корпусі фразем різних типів у сучасній українській мові. Простежено динаміку взірцевої (прескриптивної, фраземної) та вжиткової (дескриптивної, фразеологічної) норм. Визначено шляхи оновлення сучасної української фраземіки. Виявлено джерела формування фразеоінновацій, абсолютних і часткових (девіацій від наявних зразків), установлено їхні типи. З’ясовано роль нових фразеологізмів у розширенні коґнітивного простору сучасної української мови. Обгрунтовано принципи укладання словника фразеологічних інновацій як нового типу словника в українській фразеографії.
   Для науковців, викладачів, аспірантів та студентів філологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, учителів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку та культури сучасної української мови.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks