15 03 202415 березня 2024 р. Михайло Тимошик та Микола Москалюк подарували у фонд наукової бібліотеки ТНПУ ім. В. Гнатюка книгу "Тимошик М. М., Москалюк М. М. Тернопільська фалеристика ХХ - початку ХХІ століття: історія становлення, виробники продукції, різновиди, особистості". Книга є продовженням двох попередніх видань: «Медалі Тернопільщини» 2016 року і «Значки та медалі Тернопілля» 2018 року, збагачена новими матеріалами та цікавими зображеннями. Завдяки підтримці науковців і колекціонерів ми продовжуємо розвивати кількісно та якісно нашу колекцію, додавши ще більше цікавих елементів та корисних відомостей.

 

Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату економічних наук, аспіранту ТНПУ, колекціонеру Михайлу Морозенковичу Тимошику та професору кафедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук Миколі Миколайовичу Москалюку за подаровану книгу.

 

206 

   Тимошик М. М. Тернопільська фалеристика ХХ - початку ХХІ століття: історія становлення, виробники продукції, різновиди, особистості : монографія / М. М. Тимошик, М. М. Москалюк. – Харків : Діса плюс, 2023. – 272 с. 

   У монографії розглянуто історію становлення та діяльності фалеристики Тернопільщини, яка перебувала у складі різних імперій протягом ХХ-ХХІ ст., простежено основні особливості й різновиди виготовлення залежно від країни виробника чи приналежності до території в складі адміністративного округу. Також приділено різновидам «фалерів» для представлення сувенірно-подарункової продукції підприємств виробників цих предметів фалеристики. Висвітлено творчу працю художників, граверів цього періоду, представлену виробами - пам’ятними медалями та значками. На основі великої кількості ілюстративного матеріалу здійснено класифікацію, що дає змогу орієнтуватися в різноманітті цих матеріалів як досвідченому колекціонерові, так і початківцю, а також її можуть використати студенти й науковці, які спеціалізуються в галузі історії та краєзнавства.
   Це видання є надзвичайно цінним ресурсом для всіх поціновувачів української історії і фалеристики. Відмінність та унікальність даного видання полягає у тому, що нумерація рисунків була продовжена, щоб зберегти зручну послідовність дослідження значків та медалей. Таким чином, можна буде знайти попередні рисунки та доповнити їх новими, що відкриє для вас ще більше можливостей.
   Запрошуємо Вас на захопливу подорож у світ української фалеристики. Нехай це видання стане вашим надійним супутником у пошуку творчих рішень та інновацій, даруючи Вам моменти натхнення.

 

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]