07.02.2024   7 лютого 2024 р. Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку в особі z up. Konsula PR Michał Banaś Wicekonsul передали в наукову бібліотеку ТНПУ ім. В.Гнатюка видання двох книг: «Януш Радзивілл 1880-1967. Політична біографія» (автор: д-р. габ. Ярослав Дурка) та «Світ за ґратами. Пенітенціарна система на Волині та в Галичині в 1918-1939 роках» (автор: д-р габ. Олег Разиграєв). 

   Метою видання книг було поширення знань про важливі постаті та моменти польської історії, пов’язані з Волинню. Книги видано в рамках проєктів Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку за кошти, які контролює Департамент співпраці з польською діаспорою та поляками за кордоном МЗС Республіки Польща. 

 

   Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку Генеральному Консульству Республіки Польща в Луцьку за подаровані книги.

 

29  

   Дурка Я. Януш Радзивілл 1880-1967 : політична біографія / Ярослав Дурка ; пер. із пол. А. Бондар. – Тернопіль : Крок, 2023. – 552 с. – (5 прим.) 

 

   Цілісне та глибоке дослідження життєвого шляху видатного польського шляхтича та політичного діяча Януша Радзівілла буде цікаве як фахівцям, так і широкому загалу читачів, які цікавляться історією Польща та України, зокрема історією Волині на перетині польської та української культур.
30

   Разиграєв О. Світ за ґратами. Пенітенціарна система на Волині та в Галичині у 1918-1939 роках : монографія / Олег Разиграєв. – Дрогобич : Коло, 2023. – 688 с. – (5 прим.)

 

   У монографії проаналізовано загальнодержавні процеси, пов’язані з генезисом та функціонуванням кримінально-виконавчої системи в міжвоєнній Польщі, простежено формування, організації та особовий склад пенітенціарної служби на Волині та в Галичині, висвітлено повсякденне життя кримінальних та політичних в’язнів, досліджено діяльність громадських та політичних організацій щодо підтримки в’язнів та захисту їхніх прав. Використано великий джерельний матеріал, зокрема маловідомі документи архівних установ України, Польщі, Білорусі та Литви.

   Для науковців, викладачів, студентів, усіх, кого цікавить історія Волині та Галичини міжвоєнного періоду.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]