У ТНПУ триває Всеукраїнська науково-практична конференція, приурочена до 150-річчя від дня народження Володимира Гнатюка

 

   У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Володимир Гнатюк у європейському науковому просторі (до 150-річчя від дня народження видатного вченого)».

0   В урочистій академії з нагоди відкриття конференції взяв участь депутат Тернопільської обласної ради Михайло Тимошик. Він привітав учасників конференції від імені голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та всього депутатського корпусу. «Тернопільщина  – це земля, яка славиться своїми видатними особистостями. Особливе місце серед них займає постать етнографа і фольклориста, мовознавця, літературознавця і славіста, мистецтвознавця і перекладача, публіциста і 1громадського діяча Володимира Гнатюка. Ми пишаємося тим, що його ім’я присвоєно Тернопільському національному педагогічному університету, і переконані, що Ваш навчальний заклад гідно зберігає, популяризує та примножує науковий та творчий доробок нашого відомого земляка», –  сказав Михайло Морозенкович.

   Під час урочистої академії студенти факультету філології і журналістики поклали квіти до пам'ятника Володимиру Гнатюку перед головним корпусом та у фоє університету.

2   У селі Велеснів, де народився Володимир Гнатюк, функціонує обласний етнографічно-меморіальний музей його імені, тут кожен може детально ознайомитися з життям і творчістю видатного науковця. Конференція продовжить роботу 12 травня, тоді запланована екскурсія у музей та урочисті заходи на батьківщині вченого.

 

Опубліковано 11.05.2021

на сайті Тернопільська обласна рада

http://te-rada.org/list/?type=view&id=15047&fbclid=IwAR1iuveYt0_ioP94RBIxIXA_PgJf40F-AXIDzARrPXH6VDXTuvOfqe0YUCI

 

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks