Американська компанія Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами

Американська компанія програмного забезпечення Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами, які розробили додаток для онлайн покупок. Про це повідомив один із розробників додатку Ігор Вансач, пише Суспільне

ZMI 3

За його словами, над створенням додатку він разом із командою працювали майже 2 місяці. Компанії Adobe його передали безкоштовно.

Вансач розповів, що програмує близько 9-ти років. Каже, додаток “Login as Customer” написав майже п’ять років тому. Восени минулого року почали співпрацювати замериканською компанієї програмного забезпечення Adobe:

“Вони від своїх клієнтів отримували запити, щоб функціонал був чудовий. Їхня команда зробила якесь дослідження на ринку. Не хотіла писати його з нуля. Ми передали їм права на наш безкоштовний продукт, щоб вони могли його вчити і освоювати”.

За словами Вансача, додаток передали безкоштовно. Чоловік розповів, що модуль написаний для інтернет-магазинів:

“Додаток цікавий не лише розробникам, але й власникам магазинів. Їхні менеджери, логінитися в користувачах і допомагати: додавати якісь продукти в корзину, перевіряти. Пише людина, або дзвонить на службу підтримки і каже: “в мене щось не так”. Відповідно, можна зайти і подивитися що в нього не так”.

 ZMI 4

Додаток розробляли 2 місяці

Чоловік розповів, що за 9 років написав понад 30 модулів до додатку. На розробку одного коду для інтернет-магазинів може затрачати від дня до двох-трьох місяців. Це залежить від складності модулю. Пригадує, перший комп’ютер придбали батьки, коли йому було 14:

“В мене була одна з найбільших мрій дитинства, щоб в мене появився комп’ютер. І він в мене, здається, в дев’ятому класі появився. Тоді в десятому почалася інформатика і простесенькі програмки”.

Навчався Вансач на фізико-математичному факультеті Тернопільського педагогічного університету. Після закінчення вишу почав програмувати.

“Було достатньо хороших викладачів. Зрозуміло, що після випуску з університету завжди не достатньо якихось теоретичних навичок. Потрібно ще працювати. Як кожен студент я все літо шукав роботу. Потім влаштувався програмістом і почав рости, розвиватися і вивчати щось нове і писати код”, – каже Вансач.

 

Навина опублікована на сайті "СУСПІЛЬНЕ|новини" 

 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]