45

Григорук А. А. Економічна теорія. Економіка туризму у схемах і таблицях: навчальний посібник / А. А. Григорук, Л. М. Литвин. – Тернопіль : Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2019. – 412 с. – (2 прим.)

 

   Навчальний посібник підготовлено відповідно до програми курсу «Економічна теорія» для студентів спеціальності «Туризм». У посібнику розглянуто теоретичні основи економічної теорії, фінанси туристичних підприємств, ціноутворення в галузі туризму.
   Посібник містить схеми і таблиці, які сприятимуть кращому засвоєнню матеріалу та формуванню у майбутніх фахівців економічного мислення.
   Навчальний посібник призначений насамперед для студентів, викладачів закладів вищої освіти, а також буде корисним для широкого кола читачів, що цікавляться економічними проблемами та шляхами їх розв’язання.

42

Зуляк І. Антін Крушельницький: життя і діяльність (1878-1937 рр.) / Іван Зуляк, Мар’яна Зуляк. – Тернопіль : ФОП Осадца Ю. В., 2019. – 302 с.


   Антін Крушельницький - визначний громадсько-політичний діяч, письменник, публіцист, літературознавець, журналіст, перекладач, педагог, міністру освіти УНР, редактор і видавець. Цей значний перелік його зацікавлень свідчить про неординарність особи, його всебічність і талант.
   Наукова новизна монографії полягає у тому, що життя і діяльність А. Крушельницького (1878-1937 рр.) практично науковцями не досліджувалися, тому заслуговує на ґрунтовне наукове пізнання й об’єктивне дослідження. Авторами праці чи не вперше, ґрунтовно, системно й комплексно досліджено життя і діяльність А. Крушельницького в окреслений період часу. Висвітлено його внесок у загальноукраїнський громадсько-політичний та культурно-просвітницький процес, осмислено його пізнавальне й практичне значення для сучасного розвитку, виходячи із неординарності особи, його всебічності й таланту. Обґрунтовано місце А. Крушельницького в національному житті, роль і значення в історії України завдяки активному громадсько-політичному життю та культурно-просвітницькій діяльності.
   Монографія розрахована на науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, магістрантів і студентів вищих навчальних закладів, учителів шкіл, гімназій та ліцеїв, а також усіх, хто цікавиться вивченням життя і діяльності відомих постатей в історії України.

37 Новітня історія країн Європи та Америки 1918-1945 рр.:  навчально- методичний посібник (за вимогами кредитно-трансферної системи). І частина / розробник Леся Костюк. – Тернопіль : Вектор, 2019. – 164 с. - (1 прим.)
30

Тестові завдання з етнології (освітньо-кваліфікаційний рівень - бакалавр) / розробник Ятищук О. В. – Тернопіль : Осадца Ю.В., 2019. – 92 с. 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]