logo1 1

Hnatiuk Volodymyr  9 травня 2021 року виповнилося 150 років від дня народження Володимира Гнатюка - відомого українського етнографа, фольклориста, мовознавця, літературознавця, мистецтвознавця та громадського діяча. На виконання Постанови Верховної Ради України про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв ” у 2021 році, з метою належного вшанування пам’яті та популяризації творчості відомого українського етнографа, фольклориста,мовознавця, літературознавця, мистецтвознавця та громадського діяча Володимира Гнатюка та з нагоди його 150-річчя, а також виявлення та підтримки обдарованої молоді, виховання у підростаючого покоління національної самосвідомості, шанобливого ставлення до традицій українського народу управлінням освіти і науки облдержадміністрації, Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка проведено обласний літературний конкурс для учнів та студентської молоді дослідник фольклорних скарбів українців” (далі – Конкурс).

  На Конкурс було подано 108 робіт у чотирьох номінаціях: „Вірш”, „Казка”, „Есе”, „Новела”. Конкурс проводився для здобувачів загальної середньої, фахової перед вищої та вищої освіти області у чотирьох категоріях:

учні закладів загальної середньої освіти 5-9 класів, учні закладів загальної середньої освіти 10-11 класів, студенти закладів фахової передвищої освіти, студенти закладів вищої освіти.

   Роботи учасників Конкурсу відзначалися відповідним рівнем творчості, оригінальністю змісту, креативним підходом до реалізації жанрів вірша, казки, новели та есе.

  За рішенням оргкомітету та журі обласного етапу конкурсу було визначено переможців (наказ управління освіти і науки облдержадміністрації від 11.05.2021 №80/01-07 (,,Про підсумки проведення в області                                             у 2020/2021 навчальному році обласного літературного конкурсу, присвяченого 150-річчю від дня народження Володимира Гнатюка”)

Наказ управління освіти і науки ОДА від 11.05.2021 №80/01-07

Джерело: http://oblosvita.te.ua/news/4898-150-richchia-vid-dnia-narodzhennia-volodymyra-hnatiuka

11.05. 2021

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]