Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна пану Петру Гуцалу, кандидату історичних наук за подаровану книгу. Це видання поповнило фонд бібліотеки і стане у нагоді всім, хто цікавиться порушеною проблематикою

142

У борні за Українську державу. Матеріали Державного архіву Тернопільської області про вояків Української Галицької армії [Текст] / уклад. О. Р. Савчин; вступна ст. П. 3. Гуцала, — Тернопіль: ТзОВ "Терно-граф", 2010. - 124 c.

У виданні подані архівні документи про старшин і стрільців УГА - уродженців Тернопільщини, які брали участь у визвольній боротьбі в період ЗУНР.

Дане видання становлять зібрані в другій половині 1920-х – 1930-х роках за розпорядженням міністерства внутрішніх прав Польщі відомості про жителів Тернопільського воєводства, які брали участь в українських збройних формуваннях. У цих відомостях подані біографічні дані: прізвище, ім’я та по батькові, рік і місце народження, військове звання, освіта.

Книга буде корисною для істориків, краєзнавців, педагогів, студентів та учнів, усіх, хто цікавиться минулим нашого краю.

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]