Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка висловлює щиру подяку  Львівському національному університету імені Івана Франка за подаровані книги.

881

Новітня українська суспільна географія. Хрестоматія / упорядн. та автор біографічних статей професор О. Шаблій. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка. 2007. – 1008 с.

Уміщено праці українських учених, які спеціалізувалися у сфері національної суспільної географії в період, що охоплює кінець ХІХ – другу половину ХХ століття. Наведено короткі біографії учених, головні наукові розвідки із загальної (теорія, методологія) та реґіональної суспільної географії, особливо географії України та її окремих частин. Подано бібліографію головних суспільно-географічних праць учених та список публікацій про їх життя і творчість.

Для всіх студентів географічних факультетів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться географією.

882

Якимович, Б. З. Іван Франко – видавець: Книгознавчі та джерелознавчі аспекти: Монографія. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2006. – 691 с.: портр., іл.

На підставі аналізу книгознавчих та джерелознавчих аспектів видавничої продукції, нововиявлених документальних матеріалів досліджено видавничу діяльність Івана Франка впродовж усього творчого життя, зокрема участь у виданні семи книжкових серій, працю в Науковому товаристві імені Шевченка та Українсько-руській видавничій спілці у Львові, його роль як редактора і видавця власних творів та спадщини попередників, як теоретика і практика видавничої справи. Для широкого кола читачів

883

Пашук А. Філософський світогляд Івана Франка: монографія – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2007. – 432 с.

Висвітлено основні проблеми антропологізму, історії та суспільного розвитку, соціальних прав людини і народу, проблеми українського націотворення і української національної ідеї, критику ідеології денаціоналізації українського народу, питання релігійного світогляду в творчості Івана Франка.

Для науковців, студентів та усіх шанувальників наукової та духовної спадщини Івана Франка.

884

Галичина: етнічна історія: Тематичний збірник статей. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2008. – 216 с.

Збірник містить статті і матеріали про етнічну історію на галицьких землях з дописемних часів, етнодемографічний розвиток Галичини з кінця ХVІІ до початку ХХІ ст., проблеми етнографічного районування Галичини, традиційну професійну культуру краю.

885

Джонсон, Алан Г.    Тлумачний словник з соціології. : пер. з англ.   / А.Г. Джонсон; наук. ред. В. Ісаїва, А. Хоронжого .  - Л. : Видавнич. центр.Львівськ. нац. ун-т ім. І. Франка, 2003. - 480 с.

Тлумачний словник підготовлений на основі перекладу з англійської мови словника Алана Г.Джонсона "The Blackwell Dictionary of Sociology". Статті в ньому розміщені за українським алфавітом. Терміни статей наведені українською і англійською мовами. Зміст статей викладено в популярній формі з врахуванням концепцій соціологічної науки.
Для допомоги в користуванні в кінці словника наведено список статей-термінів з посиланням на відповідні сторінки.
Тлумачний словник стане корисним посібником для викладачів і студентів та широкого кола читачів, котрі цікавляться соціологією. 

886

Соціологія: робочі програми для підготовки бакалаврів: Ч.1 навч.-метод, [посіб. для студ. вищ. навч. закл.] / [Н.В. Коваліско, О.Т. Бень, Т.С. Бурейчак та ін.]. -ів: ЛНУ імені Івана Франка, 2011. - 564 с.

Метою навчально-методичного посібника зі спеціальності "Соціологія" є ознайомлення студентів зі змістом навчального процесу, науково-дослідною та самостійною роботою, якою вони займатимуться для здобугтя освітньо-квалыфікаційного рівня бакалавра з соціології.
Розраховано на студентів, які обрали своїм майбутнім фахом соціологію.


887

Онушко-Тиховська, Л.Лекції з української літератури / Л. Онушко-Тиховська. — К.: Видавництво імені Олени Теліги, 2006. — 392 с; іл.

У «Лекціях з української літератури» подано твори, опубліковані в різний час українською діаспорою. Ці лекції спрямовані на ознайомлення усіх бажаючих з українською літературною спадщиною.

888

Павлюк, С.П. Етногенеза українців: Спроба теоретичної конструкції / С.П. Павлюк; НАНУ. Ін-т народознавства. –Львів, 2006. – 248 с.

Монографія присвячена важливій проблемі етнічної історії українців, теоретичному обгрунтуванню і насвітленню вузлових подій, етапів процесу етногенези. Основний акцент стосується визначення еволюції таксономічних рівнів — від роду до нації з їх історичними періодами. Здійснена спроба розкрити сучасні тенденції етнічної самоідентифікації.
Для всіх, кого цікавить етнічна історія українців, теорія етносу.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]