Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна пані Кулик Мар'яні Павлівні за подаровані книги.

831

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.1. Для чого ми живемо і яке наше місце у світі : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2007 - 416 с.

Коли людина закінчує школу і продовжує навчатися далі, перед нею постає багато проблем. Одна з них – особливо гостро, бо пов’язана з тим, що світ дорослого незалежного життя, в яке людина вступає, дуже складний. З одного боку, цей світ наповнений захоплюючими речами. А з іншого – він не може не лякати, оскільки тягар незалежності виявляється не таким вже й легким: потрібно стати на власні ноги, обрати професію, визначити свою життєву мету, цінності і принципи.

832

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.2. У пошуках істини і реальності : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2006. - 376 с.

Від раннього дитинства перед нами повстають проблеми добра і зла, справедливості і несправедливості, істини і неправди. Усім нам доводиться думати про те, «що є добре, а що погане», і приймати рішення, керуючись цими уявленнями. Такі рішення не тільки впливають на наші стосунки з безпосереднім оточенням. Саме з них формується моральний клімат у країні і світовому співтоваристві. І тому людина повинна вчитися приймати істинно моральні рішення.

833

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.3. У пошуках істини і реальності : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2007. - 480 с.

Головна тема цього тому – етика. Усі розділи присвячені саме цій темі. Книга починається з обговорення тих особливостей життя сучасної людини, які з одного боку, ускладнюють, а з іншого – роблять усе більш необхідними серйозні роздуми про основні етичні принципи, практики і цінності життя (усвідомлені і неусвідомлені). Адже етика, насправді, - не буденна наука, що описує, як у дійсності поводяться окремі індивіди, суспільства, нації й культурні спільноти.

Етика – це нормативна дисципліна, яка розкриває, як повинні поводитися.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]