Наукова бібліотекаТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна пану Романчуку Олегу Констянтиновичу за подаровану книгу.

910

Романчук О.К. У пошуках універсуму: статті, публіцистика, прогнози і спостереження (1990– 2011 рр.) / О.К. Романчук. -  Львів: Універсум, 2012. - 880 с.

«Медицині відомі два ступені шоку. При першому, порівняно легкому, людина, прийшовши до тями, запитує: «Де я?» При важкій формі шоку вона втрачає не тільки уявлення про час і простір, але й про власну особистість і, повертаючись до притомності, задає питання: «Хто я?».
Становище, в якому перебуває українське суспільство, відповідає саме другому ступеневі. Серед людей дедалі частіше звучать запитання: хто ми, хто ми насправді, що нас очікує у XXI сторіччі, куди нас заведуть шляхи соціально-політичних процесів, буде це шлях прогресивного розвитку, входження в якісно новий стан цивілізації, чи нас очікує безвихідь?
Бажання спробувати відповісти на ці запитання, власне кажучи, й спонукали мене зібрати під однією обкладинкою частину написаного за останні двадцять років. Це впереваж публіцистичні та наукові статті, роздуми, прогнози і спосте-реженння як дещиця світоглядного тексту, де йоти, титли і крапки мають не менше значення, аніж рядки чи цілі розділи, важливість яких для нас іще не відома або глибоко прихована».

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]