Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка щиро вдячна пані Карпенко Оресті Євгенівні за подаровану книгу.

Карпенко О. Є. Педагогічні ідеї Германа Гмайнера (1919-1986) : монографія / О. Є. Карпенко. - Дрогобич : Ред.-вид. відділ Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка, 2012. - 304 с. - ISBN 978-966-384-255-4

 У монографії на основі ретроспективного аналізу та узагальнення німецько-, англо-, польськомовної літератури, матеріалів архіву Германа Гмайнера в Іннсбруці, вивчення авторкою досвіду роботи СОС-дитячих містечок під час перебування в Австрії та Німеччині цілісно досліджено педагогічні ідеї австрійського громадського діяча, засновника першого СОС-дитячого містечка у м. Імст та SOS-Kinderdorf International Германа Гмайнера (1919- 1986); визначено передумови та основні чинники формування особистості Г. Гмайнера як педагогічної персоналії; науково обгрунтовано етапи у розвитку його педагогічних ідей; узагальнено діяльність SOS-Kinderdorf International, наукових та освітніх установ щодо їх реалізації. Розкрито теоретико-методичні засади виховання дітей у СОС-дитячих містечках, обгрунтовані Г. Гмайнером, та їх актуальність для сучасного українського освітнього простору.

 Для дослідників у галузі історії педагогіки, теорії і методики виховання, соціальної та порівняльної педагогіки, студентів, вихователів, усіх, хто цікавиться проблемами соціального сирітства.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]