Наукова бібліотека ТНПУ імені Володимира ·Гнатюка· щиро вдячна· Національному університету "Києво-Могилянської академії"  за подаровані книги та диски.

Міжнародні стандарти у сфері судочинства : збірка документів. — К. : Вид-во "Істина", 2010

  Збірка міжнародних стандартів у сфері судочинства включає базові документи щодо функціонування судоустрою, прийняті ООН та інституціями Ради Європи (Комітет Міністрів, Європейська комісія "За демократію через право", Європейська комісія з питань ефективності правосуддя, Консультативна рада європейських прокурорів).

Серія відеофільмів "Знайомство з судом" : проект "Україна: Верховенство права". — USAID, 2010

  Шість просвітницьких фільмів знайомлять громадян з судовою системою України, роллю суду у демократичному суспільстві, особливостями цивільного, адміністративного, кримінального процесів та Європейським судом з прав людини.

Гошуляк Й. У поклоні Кобзареві : до 200-річчя Тараса Шевченка
Вища освіта: європейський вимір та українські перспективи / авт.-упоряд.: О. О. Домаранський, О. І. Козієвська ; ред. кол.: В. І. Полохало, Д. В. Табачник, С. А. Давимука та ін. — К. : Парламентське вид-во, 2009. — 632 с. — ISBN 978-966-911-732-1

  Видання містить матеріали слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти «Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України «Про вищу освіту» від 18 червня 2008 року, інформаційно-аналітичні матеріали щодо стану та перспектив розвитку вищої освіти в Україні, а також закони окремих європейських країн про вищу освіту.
  Для науковців і освітян, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, студентів, усіх, хто цікавиться питаннями вищої освіти.

Онушко-Тиховська Л. Мережі ІV : в 120-річчя поселення українців у Канаді 1891-2011 р. / Лєна Онушко-Тиховська. — К. : Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2011. — 264 с. — ISBN 978-966-518-589-5

  У виданні «Мережі IV» подаються обставини життя й причини поселення в новій країні, приспособления та збереження своєї індентичности - корінного походження, як аборигенів, так і поселенців у Канаді.

Черінь Г. Листи до Лицаря 1946-1949 / Ганна Черінь. — К. : Вид. дім. "Києво-Могилянська академія", 2012. — 103 с. — ISBN 978-966-518-590-1

  Мабуть, жоден жанр не може так точно й безпосередньо відбити історичні події, їх сприйняття сучасниками, саму атмосферу часу, як жанр епістолярний.
  Ці листи - зріз життя української еміграції третьої хвилі одразу по війні.
  Невлаштованість таборового побуту, непевність майбутнього, особисті негаразди, туга за батьківщиною - й водночас колосальна життєва енергія, важке щастя материнства, творчості, готовність усе винести, здолати, всього навчитися, аби знайти своє місце у цьому новому, розбурханому війною світі.
  Читайте ці листи - написані живо, з тонкою іронією, вони не залишать вас байдужими.

Nowa Europa Wschodnia : двомісячник : статті 2008-2010 / ред. рада: Б. Бердиховська, Й. Дарчевська, Р. Дуткевич та ін. — К. : Вид-во "Дух і літера", [б. р.]. — ISBN 978-966-378-165-5

  Аж ніяк не випадково, що перший зошит перекладів текстів із "Nowej Europy Wschodniej» виходить українською мовою. Адже саме Україна є тим краєм, від якого в багатьох поляків починається захоплення Східною Європою, а водночас державою, котра незмінно залишається важливим партнером Польщі в Європі.
  «Nowa Europa Wschodnia» - видання, яке, починаючи з 2008 року, публікує в Польщі Колегіум Східної Європи ім. Яна Новака-Єзьоранського, і котре прагне слугувати взаємному пізнанню націй нашого регіону. Ми не нав'язуємо жодних поглядів, не обстоюємо жодну політику, бо вважаємо, що уважний спостерігач здатний самотужки інтерпретувати дійсність. А ми лише хочемо допомогти в його спостереженнях. Щоб досягнути цього, ми часто представляємо польським читачам точку зору авторів із країн Східної Європи.

Орав свій переліг. Йосип Гошуляк: від маминої пісні до вершин вокалістики / упорядник Марта Онуфрів. — К. : Видавничий дім "Києво-Могилянська академія",2012.  — 911 с. ; іл. — ISBN 978-966-518-597-0

  Книга «Орав свій переліг» - про життєвий шлях оперного й камерного співака з Канади Йосипа Гошуляка, його мистецькі здобутки. Як вокаліст він формувався в англомовному середовищі, проявляючи виняткову наполегливість у збиранні й опануванні кращих зразків української музичної спадщини. У нелегких умовах діаспорної дійсності співак на найвищому репрезентативному рівні пропагував українську музичну культуру в багатьох країнах світу. Йосип Гошуляк повернув Україні забуті й незнані перлини української музичної класики. Він повернувся в Україну своїми спогадами «Й свого не цурайтесь», нотним збірником «Пісні, думи та романси з репертуару Йосипа Гошуляка», мистецьким фотоальбомом «Йосип Гошуляк. Миті життя». Цією книгою він знову долає шлях до українського читацького загалу.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]