Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору філологічних наук, професору Таранцю Валенктину Григоровичу за подаровану книгу.

Таранець В. Г. Українці: етнос і мова : монографія / В. Г.Таранець. — Одеса : ОРІДУ НАДУ, 2013. — 364 с. — ISBN 978-966-394-054-0

  Зазначена монографія завершує розгляд проблеми слов'янського етногенезу, зокрема походження давньоукраїнського етносу та його мови, витоки яких знаходяться в індоєвропейському суспільному та мовному середовищі. Останні розглянуті в попередніх двох працях (2004, 2009 рр.), результати трилогії в цілому дозволяють стверджувати існування конвергснційного розвитку народів, згідно з яким праслов'яни, витворившись із спільноти аріїв, представляли собою первісно гетерогенну етномовну сукупність, яка на базі територіальної та язичницької близькості сформувалась у відносно єдиний етнос та прамову, що постали у вигляді слов'янських. Часова локалізація засвідчує перебування давніх слов'ян у дельті Дону та Причорномор'ї в VIII ст. до н. е., на території Прибалтики в І ст. н. с. та активні міграційні процеси в ці давні часи у межах зазначених регіонів.

  Для філологів, істориків, соціологів, етнологів, державних службовців і всіх, хто цікавиться походженням праслов'ян, а також давньоукраїнського етносу та його мови.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]