Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна пану Лебеді Андрію Пилиповичу за подаровану книгу.

Лебеда А. П. Інвентаризація флори України (лікарські рослини - носії хінонів) / А. П. Лебеда. - К.: Академперіодика, 2012. - 88 с.

  Містить опис 210 видів вищих рослин - носіїв хінонів, що належать до 58 родин і 125 родів. До опису залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині хінонів із зазначенням місця їх локалізації (корінь, листки, квітки, насіння тощо); посилання на першоджерела.
  Для фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

Собко В. Г. Фітораритети Криму / В. Г. Собко, А. П. Лебеда, М. Б. Гапоненко. — К. : Фітосоціоцентр, 2012. — 396 с. — ISBN 978-966-306-161-0


  Книга містить опис 233 рідкісних та зникаючих видів вищих рослин флори Криму.
  Розкривається значення українських і латинських назв рослин, наведено відомості про їх біологічні особливості, причини зникнення, способи відновлення. Є чимало міфічних оповідок і бувальщин стосовно цих рослин.
   Для ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України – щирих вболівальників за рідну природу.

Лебеда А. П., Осетров В. Д. Здоров'я ділової людини (Практичний посібник з фітотерапії і гомеопатії) / А. П. Лебеда, В. д. Осетров. К. : Академперіодика, 2002. — 174 с. — ISBN 966-8002-24-5

  Практичний посібник містить 480 рецептів на основі рослинної сировини, 35 фітопрепаратів і 65 гомеопатичних препаратів, розташованих за групами хвороб (всього 87 хвороб і симптомів, з урахуванням згадуваних та синонімів - 335), з їх короткою характеристикою. В рецептурі використано 280 видів рослин, переважно європейської флори. Широко представлено досвід народної і наукової медицини Болгарії, Франції. Німеччини, Польщі, Чехії, Словакії, Югославії (в старих кордонах), а також Індії та інших позаєвропейських регіонів. Використано 109 джерел на 16 мовах, а також усні й писемні повідомлення народних цілителів.
  Розрахований на всіх, хто цікавиться народним траволікуванням і альтернативною медициною.

Коновалова О. Ю. Отруйні рослини : навчальний посібник / О. Ю. Коновалова, В. А. Туманов, Ф. А. Мітченко та ін. ; під ред. О. Ю. Коновалової та В. А. Туманова. — К. : ЧП "Блудчий М. І."", 2011. — 494 с. ISBN 978-966-97115-8-8

   В посібнику розглянуті основні отруйні рослини флори України і світової флори, деякі кімнатні рослини і такі, що за певних умов можуть викликати отруєння людей і тварин. Наведені найсучасніші відомості про отруйні речовини, описані механізми токсичного захисту рослин, токсикологічна характеристика та хемотаксономічна специфіка отруйних рослин, локалізація рослинних отрут, вплив різних факторів на їх накопичення в рослинах, залежність вмісту отруйних речовин від умов сушіння та зберігання рослин, особливості токсичної дії рослинних отрут, загальна симптоматологія отруєнь рослинами, роль окремих груп токсичних речовин у формуванні клінічної картини отруєнь, перша допомога при рослинних отруєннях та їх профілактика. Особливість посібника в тому, що рослини згруповані за вмістом біологічно активних речовин, які визначають отруйні властивості рослин: аікачоїди, серцеві глікозиди, кумарини тощо.
   Навчальний посібник призначено для студентів медичних, фармацевтичних, біологічних, аграрних факультетів університетів та спеціальних середніх навчальних закладів, а також фармацевтів, практичних лікарів, біологів, експертів-кршпналістів і токсикологів; а також для широкого загачу людей, що займаються вирощуванням і заготівлею дикорослих лікарських рослин, розведенням кімнатних рослин, народних цілителів та всіх, хто цікавиться рослинним світом.

5555555

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]