Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна члену видавничого комітету НТШ в Америці Лопуху Василю Степановичу за подаровані бібліотеці книги.

Вісник НТШ : інформаційне видання Світової ради Наукових товариств ім. Шевченка: 140 років Наукового товариства ім. Шевченка / відпов. ред. О. Купчинський. — Львів — [б. в.], 2013. — [Вип.] 49. — 100 с. — ISSN 1563-3977

Інформаційне видання Світової ради Наукових товариств ім. Шевченка. Інформує про життя Товариства в Україні та діяспорі. Популяризує    здобутки незалежної української науки. Змагає до відновлення історичної нам'яти, акумульованої в творчості національної еліти минулих поколінь. Виступає речником духовного відродження Галичини та усієї України, розбудови інтелектуальних сил українського народу в дусі традиції, яка плекалася в Товаристві упродовж XIX і XX століть.
 Часопис засновано в березні 1991 р.

Енциклопедія української діяспори = Encyclopedia of Ukrainian Diaspora. Т. 1. Сполучені Штати Америки. кн. 1. А—К / гол. ред. В. Маркус ; спів-ред. Д. Маркус. - Нью-Йорк ; Чікаго : Наукове Товариство ім. Шевченка в Америці, 2009. - 433 с.

  Пропонуємо читачеві першу книгу Американського тому ЕУД, обсяг якого становить 450 сторінок, з яких 8 сторінок кольорових фотографій. У книзі подано 1942 гасла, 695 фотографій та ілюстрацій, в тому числі 62 кольорових, 5 таблиць з числовими даними і дві кольорові карти.
Видаючи цей том, ми вповні свідомі того, що як і в кожній енциклопеції, інформація в ньому не всюди усучаснена, подекуди вимагає доповнень і редакційних уточнень. Передбачаючи застереження, що їх породять існуючі прогалини, ми заздалегідь повідомляємо читачів, що невдовзі після появи друкованої версії цього тому, ми подамо його також і в електронному форматі на інтернеті.
  Ця перша книга Американського тому охоплює літери А-К.
Продовжується праця над комплектуванням другої і третьої книги, відповідно літер Л-С і Т-Я.

Енциклопедія української діяспори [Текст] = Encyclopedia of Ukrainian Diaspora. Т. 1. Сполучені Штати Америки. кн. 2. Л—Р / гол. ред. В. Маркус ; спів-ред. Д. Маркус. - Нью-Йорк ; Чікаго : Наукове Товариство ім. Шевченка в Америці, 2012. - 348 с.

Наукове товариство імені Шевченкка [Текст] : енциклопедія. Т. 1. А—Бібл / ред. рада: М. Андрейчин, І. Вакарчук, Я. Дашкевич [та ін.]. - К. ; Л. ; Тернопіль : [б. в.], 2012. - 600 с. - ISBN 978-966-8868-30-6

  Енциклопедія „Наукове товариство імені Шевченка" — перше багатотомне видання про найдавніше наукове громадське товариство в Україні. Це „книга знань", яка репрезентує цілісний і багатовимірний образ інституції: мету і завдання, структуру, основні видання, персоналії, а також установи, що працювали при НТШ упродовж 1873—2012 pp. Окремо в Енциклопедії фігурують крайові НТШ і їх осередки, які діють за кордоном. Енциклопедія охоплює історію усіх сфер життя інституції і її контакти з різними національними, закордонними науковими установами та навчальними закладами.
  За своїм змістом пропоноване видання є істотним доповненням наукових знань про Україну.
  У першому томі подано 248 гасел та 1181 ілюстрація і картосхема.
Видання розраховано на науковців академічних установ, викладачів навчальних закладів, студентів та широке коло читачів.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]