Висловлюємо щиру подяку доктору с.-г. наук, професору Кваші Василю Івановичу за подаровані книги.

Кваша В. І., Щегельський С. М. Зоопсихологія з основами практичної психології : курс лекцій / В. І. Кваша, С. М. Щегельський. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2011. — 88с.

  Навчальний посібник включає теоретичні і практичні аспекти основних проблем зоопсихології і етології тварин, контрольні питання для засвоєння матеріалу і літературу.
  Метою даного посібника була допомого студентам-біологам і психологам глибше пізнати основні аспекти формування і вивчення зоопсихологічних параметрів тварин, еволюцію, їх використання у навчальному процесі.
Розрахований на викладачів, зоологів, психологів, аспірантів, здобувачів та студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, коледжів і вчителів ЗОШ.


Кваша В. І. Еволюційне вчення : лабораторний практикум. — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2009. — 68 с. — ISBN 966-692-318-1

  Посібник містить лабораторний матеріал основних розділів предмету згідно з навчальною програмою для біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.


Кваша В. І., Щегельський С. М.. Зоологія хребетних : курс лекцій. / В. І. Кваша, С. М. Щегельський. — Тернопіль, ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2008. — 174 с.

  У навчальному посібнику розкритий теоретичний матеріал з питану еволюції, морфоанатомії, еколого-біолоії, фізіології та систематики хребетни у відповідності з навчальною програмою за вимогами КТСОНП.
  Мета посібника - допомогти студентам біологічних спеціальностей більш глибоко вивчити та пізнати фауну хребетних на рівні морфоанатомії, еколого-біологічних особливостей та оновленої систематики з латинською термінологією всіх систем і органів тварин.
  Розрахований на студентів біологічних спеціальностей ВНЗ ІІ - IV рівнів акредитації і коледжів та викладачів і вчителів біології.


Страшнюк Д. В., Щегельський С. М., Кваша В. І. Морфометричні та репродуктивні параметри орнітофауни Західної України : довідник у 5-ти частинах. / Д. В. Страшнюк, С. М. Щегельський, В. І. Кваша. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. — 65 с.

  Посібник включає детальні довідкові дані за морфометричними і репродуктивними параметрами основних видів орнітофауни Західної України.
  Мета навчального посібника-довідника — допомогти студентам біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів І—IV рівнів акредитації детально ознайомитись і вивчити біологію морфометрії і розмноження птахів у різних екосистемах України.
  Розрахований на викладачів-зоологів, аспірантів, здобувачів, студентів біологічних спеціальностей вищих навчштьних закладів, коледжів та вчителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв.


Кваша В. І., Голіней Г. М. Еволюційне вчення : курс лекцій. / В. І. Кваша, Г. М. Голіней. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2008. — 126с.

  Теорія еволюції займає центральне місце у сучасній біології, об'єднуючи всі її галузі і будучи загальною теоретичною основою. Теорія еволюції має відношення до проблем еволюції органічного світу.
  Еволюціоністику можна визначити як біологічну науку, що вивчає причини, рушійні сили, механізми і закономірності еволюції організмів, яка являє собою історичне перетворення всіх рівнів організації біологічних систем.
  У посібнику викладено матеріал у відповідності з навчальною програмою, який включає 15 лекцій починаючи з історії формування еволюційних ідей у період античної філософії до еволюції антропогенезу і екосистем.
  Курс лекцій „Еволюційне вчення" спрямований на розкриття основних закономірностей еволюції органічного світу на мікро- макроеволюційних рівнях та допоможе студентам у вивченні даного предмету.


Страшнюк Д. В., Щегельський С. М., Кваша В. І. Морфометичні і репродуктивні параметри орнітофауни Західної України : довідник у 5-ти частинах. / Д. В. Страшнюк,  С. М. Щегельський, В. І. Кваша. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. — 58 с.

  Довідник включає детальні дані за морфометричними і репродуктивними параметрами основних видів орнітофауни Західної України.
  Мета навчального довідника — допомогти студентам біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів І—IV рівнів акредитації детально ознайомитись і вивчити біологію морфометрії і розмноження птахів у різних екосистемах України.
  Розрахований на викладачів-зоологів, аспірантів, здобувачів, студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, коледжів та вчителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]