Висловлюємо щиру подяку пані Надії Пастух за подаровану бібліотеці книгу.

Пастух, Н.  Символіка тварин в українському фольклорі: зозуля : монографія / Н. Пастух – Львів : Інститут народознавства НАН України, 2013. – 224 с. – ISBN 978-966-02-6925-5

  У монографії розглянуто тваринний код - один із найбільш запотребуваних в українському фольклорі сегментів символічної системи. Для зоосимволу характерна висока частотність фігурування у текстах, повнота семантико-фунціональної парадигми, особлива міжжанрова "лабільність", складна "діаграма" переосмислень тощо. У праці з'ясовано причини універсальності тваринних символів, а також відстежено механізм відбору тих чи інших тваринних видів в образну систему усної словесної творчості; виявлено критерії, за якими формувалась народна систематизація зоосвіту; окреслено коло тих ознак тварин, що постають як особливо значущі для міфосвідомості та відтак найчастіше марковані у фольклорних текстах.
  Книгу адресовано фольклористам, етнологам, етнолінгвістам, історикам культури, а також усім тим, кого цікавлять проблеми традиційної духовної культури.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]