Наукова бібліотекаТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна проректору з наукової роботи ТНПУ ім. В. Гнатюка Буяку Богдану Богдановичу за подаровані книги.

Шукаємо роботу ефективно : посібник на допомогу студентам та випускникам / уклад. Оксана Пендерецька. – Чернівці : Книги – XXI, 2013. – 56 с.

  Посібник підготовлений в рамках реалізації проекту «Університетський центр кар'єри як форма професійної активізації жінок та чоловіків напередодні їх виходу на ринок праці» у Чернівцях (Україна).

Ткачук, М. П.  Маркіян Шашкевич : дослідження / М. П. Ткачук, О. М. Ткачук. – Тернопіль : Медобори, 2009. – 248 с. – ISBN 978-966-8336-45-3

  У книзі висвітлюється роль Маркіяна Шашкевича в національно-культурному відродженні Західної України, по-новому прочитується лірика, історіософські візії поета, просторово-часовий континуум поезій, розглядається структура ліричного героя, своєрідність жанру елегій та елегійні мотиви в творчому доробку митця. На цій основі формується уявлення про Шашкевича - талановитого поета-романтика, характер його естетичних шукань і внутрішню структуру його ліричних поезій. Аналіз творів класика української лірики здійснюється в широкому європейському історико-літературному контексті, розкривається їх ідейно-естетична вагомість і неперехідна цінність.
  Для студентів-філологів, вчителів-словесників, широкого кола
читачів.

Острозькі просвітники XVI–XX ст. / редкол.: І. Д. Пасічник, М. П. Ковальський, П. М. Кулаковський [та ін.]. – Острог, 2000. – 480 с. : іл. – ISBN 966-7631-05-2

  До книги ввійшло 59 нарисів.
  Видається з нагоди 900-річчя міста Острога і 425-річчя Острозької Академії.

Кодлюк, Я. П.  Дидактика початкової школи: практичний курс : навчально-методичний посібник / Я. П. Кодлюк. – Тернопіль : Астон, 2013. – 160 с. – ISBN 978-966-380-493-0

  Посібник містить методичне забезпечення курсу "Дидактика початкової школи": програму навчальної дисципліни (за вимогами кредитно-модульної системи); розробки лекційних, семінарських і лабораторних занять; тестові завдання; роздатковий матеріал для організацій практичних робіт.
  Адресований студентам спеціальності "Початкова освіта" та викладачам педагогіки.

Бистрицька, Е.  Східна політика Ватикану в контексті відносин Святого Престолу з Росією та СРСР (1878 - 1964 pp.) : монографія / Елла Бистрицька. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2009. – 416 с. – ISBN 978-966-07-1548-6

  Монографія є системним, комплексним дослідженням, яке узагальнює і осмислює історію російсько-радянсько-ватиканських міждержавних та церковних відносин, східної політики Ватикану впродовж майже столітнього періоду (1878 -1964 pp.): геополітичні реалії та міжнародну стратегію напередодні та під час Першої світової війни і у радянський період, який відзначався масштабними гоніннями на Католицьку церкву та ідеологічним протистоянням між С.-Петербургом, Москвою і Ватиканом.
Розрахована на науковців і викладачів, аспірантів і студентів та широкий читацький загал.

Радчук, Г. К.  Диференціальна психология : навчальний посібник / Г. К. Радчук, О. М. Кормило – Тернополь : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2009. – 424 с.

  Навчальний посібник є однією з перших спроб представлення навчального предмету „Диференціальна психологія" згідно вимог організації навчального процесу в кредитно-трансферній системі. У посібнику міститься програма навчальної дисципліни з чіткою розбивкою на залікові кредити,змістові модулі, розрахунок бюджету часу на лекції, семінарські та лабораторні заняття, критерії оцінювання знань та умінь. У теоретичній частині посібника пропонується короткий виклад ключових питань лекційного курсу. У практичній частині розкриті мета, завдання, хід проведення лабораторних занять, а також зміст стимульного матеріалу, особливості обробки та інтерпретації результатів
психодіагностичного обстеження.
  Для викладачів та студентів спеціальностей „Психологія", „Практична психологія", а також усіх фахівців, які працюють у сфері практичної психології.

Самчук, У. О.  На білому коні. На коні вороному: спомини і враження : у 2 ч. – Острог ; Луцьк : Твердиня, 2007 – 424 с. – ISBN 978-966-8770-66-1

  Ця книга - одне з небагатьох свідчень того, наскільки важко було представникам української інтелігенції перебувати в умовах окупації. Улас Самчук, як видно зі споминів, прагнув будь-якою ціною зберегти свою людську і національну гідність і, будучи далеко за кордоном, зумів передати настрої земляків та неповторний менталітет свого краю.
  Персонажі та події не вигадані. Тут читач знайде багато знайомих імен: Олена Теліга, Євген Маланюк, Олег Ольжич...
  Книга буде цікавою для українського читача, зокрема істориків, літераторів, для тих, хто не байдужий до питань національно-визвольної боротьби українців.

Петришин, Л. Й.  Формування креативності майбутніх соціальних педагогів: теоретико-методичний аспект : монографія / Л. Й. Петришин. – Тернопіль : Астон, 2014. – 400 с. – ISBN 978-966-308-543-2

  У монографії окреслено історико-педагогічні основи формування креативності особистості у вітчизняній і зарубіжній педагогічній теорії та практиці; проаналізовано філософсько-світоглядні та психолого-соціологічні передумови формування креативності особистості. Крім цього, подано аналітичний опис сучасного стану проблеми формування креативності в умовах професійної підготовки; визначено зміст поняття „креативність" як властивості особистості, розкрито структуру креативності майбутніх соціальних педагогів у контексті фахової підготовки та розглянуто компоненти цієї структури: мотиваційний, особистісний, компетентнісний, професійно-діяльнісний.
  Для науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, а також для докторантів, аспірантів, магістрантів, спеціалістів, майбутніх фахівців у галузі соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]