Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату психологічних наук, доценту кафедри теорії та методики практичної психології ЛДУВС Карпенку Євгену Володимировичу за подаровану книгу.

Карпенко, Є. В.  Самоактуалізація і адаптація: від конфронтації до кооперації : монографія / Є. В. Карпенко – 2013. – 272 с. – ISBN 978-966-398-085-0

  У монографії проаналізовано й узагальнено теоретико-методологічні засади дослідження процесів самоактуалізації і адаптації особистості, обґрунтовано авторську ієрархічну суб'єктно-ціннісну модель життєздійснення особистості в адаптивно-захисному й актуалізаційно-копінговому модусах, здійснено аналіз даних порівняльного емпіричного дослідження взаємозв'язку процесів самоактуалізації й адаптації особистості, розкрито логіку трансформації захисних механізмів у копінг-стратегії як чинники творчої адаптації й самоактуалізації особистості в контекті позитивної психотерапії, висвітлено екзистенційно-феноменологічні засоби гармонізації режимів адаптації і самоактуалізації особистості.
  Для дослідників у галузі теоретико-методологічних проблем психології, психології розвитку особистості, психотерапії та психологічної герменевтики.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]