Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна голові комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л. М. за подаровану книгу.

Україна у Великій війні 1939-1945: науково-популярне видання / упоряд. : Л. Герасименко, В. Расевич ; відпов. ред. І. Юхновський. – К. : Емма, 2014. – 264 с. ; 269 іл. – ISBN 978-966-9624-6-8

  У виданні представлено матеріали про причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій в історії українського народу XX століття - Другу світову війну. У запропонованій книзі проаналізовано події, що відбувалися на території сучасної України, або були пов'язані з діяльністю українців, починаючи від проголошення Карпатської України у березні 1939 р., і завершуючи подіями на Далекому Сході у вересні 1945 р. У праці описуються війна, організація самооборони, буденне життя під різними окупаційними режимами, національно-визвольна боротьба українців та ідейно-політичні лінії розколу в середовищі українських націоналістів.
  Велику увагу приділено питанням історії Другої світової війни, участі українців у радянсько-фінській війні, в радянсько-німецькій війні, в українсько-польському конфлікті, висвітлюється боротьба за Українську Самостійну Соборну Державу. Особливе місце у книзі відведено вкладові українців у розгром нацистської Німеччини.
  На основі значного масиву сучасних матеріалів розглянуто основні аспекти формування історичної пам'яті українського народу про Другу світову війну.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]