Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна професору, доктору педагогічних наук Чепіль Марії Миронівні за подаровані книги.

Чепіль, М.  Педагоги творять майбутнє : нарис про кафедру загальної педагогіки та дошкільної освіти / Марія Чепіль. – Дрогобич : Вид. відд. Дрогобицького держ. пед. ун-ту ім. І. Франка, 2014. – 284 с. – (Педагогіка в іменах. Вип. 4). – ISBN 978-966-384-321-6

  У пропонованій студії висвітлено основні віхи становлення і розвитку кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, розкрито різнобічну діяльність професорського-викладацького складу, який своєю педагогічною працею та просвітницькою діяльністю сьогодні робить вагомий внесок у розбудову української освіти і педагогічної науки, долучається до формування національної еліти, загалом, та свідомого громадянина України зокрема.
  Для дослідників у галузі історії педагогіки, теорії і методики виховання, педагогіки вищої школи, а також усіх, хто цікавиться розвитком сучасної української педагогічної науки.


Чепіль, М. М.  Виховання любові до рідного краю у дітей старшого дошкільного віку : навчально-методичний посібник / М. М. Чепіль, Л. Я. Загоруйко, Н. Я. Тарновецька. – Дрогобич : Видавничий відділ ДДПУ ім. І. Франка, 2015. – 224 с. – ISBN 978-966-384-332-2

  Навчально-методичний посібник висвітлює психолого-иедагогічні засади виховання любові до краю у дітей старшого дошкільного віку. Розроблені конспекти занять з розділів «Ознайомлення з довкіллям», «Народознавство» регіональної комплексної програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» спрямовані на ознайомлення дітей з сімейними та родинними традиціями, народним одягом, українською народною іграшкою, календарно-обрядовими святами, звичаями та традиціями, національною кухнею і народними ремеслами краю. Усі теми занять висвітлені згідно з плануванням освітньо-виховної діяльності, відповідають тематиці місяця і дня. Вміщені матеріали допоможуть розширити знання про багату і невичерпну історико-культурну спадщину рідного краю, українського народу, сприятимуть формуванню у старших дошкільників високих патріотичних якостей і гордості за рідний край, свою Вітчизну.
  Посібник зорієнтований на працівників дошкільних навчальних закладів, студентів спеціальності «Дошкільна освіта», батьків, а також усіх, хто цікавиться проблемами патріотичного виховання дітей.

Чепіль, М. М.  Освіта і виховання у дослідженнях науковців кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (1991–2014) : науково-допоміжний бібліографічний покажчик / М. М. Чепіль. – Дрогобич : Видавничий відділ ДДПУ ім. І. Франка, 2015. – 160 с. – (Педагогіка в іменах. Вип. 5). – ISBN 978-966-384-330-8

  Науково-допоміжний бібліографічний покажчик висвітлює становлення і розвиток освіти, методологічні засади виховання, сучасні технології навчально-виховного процесу в загальноосвітній та вищій школі з урахуванням історичних, теоретичних, практичних аспектів виховної роботи та специфіки сучасних обставин розвитку українського суспільства.
  Видання спрямоване на поігулярюацію наукових досліджень професорсько-викладацького складу кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка в умовах незалежної України.
  Науково-допоміжний бібліографічний посібник зорієнтований на читачів різних рівнів: науковців, докторантів, аспірантів, здобувачів. магістрантів, викладачів, сіудентську молодь, педагогічних і бібліотечних працівників, керівників закладів освіти, учителів шкіл, методистів, вихователів, а також усіх, хто цікавиться розвитком сучасної української педагогічної науки.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]