Висловлюємо щиру подяку доктору біологічних наук, професору Столяр Оксані Борисівні за подаровані бібліотеці книги.

Столяр, О. Б.  Молекулярна біологія : навчальний посібник / О. Б. Столяр. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2014. – 224 с. – ISBN 978-966-07-2718-2

  У навчальному посібнику міститься матеріал курсу молекулярної біології для студентів напряму підготовки 6.040102 Біологія*. Він складається з п'яти розділів, у яких розглядаються молекулярні основи структурної організації клітин прокаріотів та еукаріотів, збереження та передачі у нові клітини спадкової інформації, ц реалізації шляхом синтезу протеїнів, клітинних і міжклітинних комунікацій та регуляції цих процесів. Матеріал структуровано у відповідності до органел, де здійснюються певні процеси: ядро, цитоплазма, мембрани. Посібник завершується розглядом молекулярних основ сигналювання та регуляції клітинного циклу і апоптозу.
  Для студентів біологічних спеціальностей.

Столяр, О. Б.  Основи хімії : навчальний посібник / О. Б. Столяр, Г. І. Фальфушинська. –Тернопіль : [ТНПУ ім. В. Гнатюка], 2014. – 162 с.

  Посібник складено згідно програми вивчення навчальної дисципліни "Хімія з основами біогеохімії" у відповідності до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму 6.040106 "Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування". Він містить короткі теоретичні відомості, лабораторні роботи, задачі та вправи різного ступеню складності, в яких розглядаються основи хімічних знань, необхідні для розуміння хімічної організації матерії та її перетворень у оболонках Землі. Пропонуються експериментальні та теоретичні творчі завдання, які орієнтують на самостійну природодослідницьку діяльність. Для студентів природничих спеціальностей вищих навчальних закладів, учнів спеціалізованих шкіл, ліцеїв та гімназій і учнівської молоді еколого-натуралістичних центрів.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]