Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна доктору біологічних наук, професору Барні Миколі Миколайовичу за подаровану книгу.

Барна, М. М.  Становлення і розвиток ботаніки на Тернопільщині (ХІХ – початок ХХІ ст.) : монографія / М. М. Барна, Л. С. Барна. – Тернопіль : Терно-граф, 2015. – 240 с. ; іл. – ISBN 978-966-457-247-4

  У монографії розповідається про 200-річну історію становлення і розвитку ботаніки та ботанічних досліджень на Тернопільщині і 75-річну історію кафедри ботаніки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. На великому фактичному матеріалі показані основні досягнення вчених-ботаніків у галузях систематики, флористики, анатомії, морфології, цитоембріології, дендрології, фізіології рослин і біохімії та методичних аспектів викладання біологічних дисциплін тощо.
  Наведені основні віхи життєвого шляху та наукові досягнення видатних учених-ботаніків: Францишека Шейдта, Діонісія Мак-Клєра, Віллібальда Бессера, Антона Анджейовського, вихідців з Тернопільщини: Івана Верхратського, Миколи Мельника.
  Монографія розрахована на викладачів, докторантів, аспірантів, магістрантів, студентів, учителів біології, фахівців з екології та охорони навколишнього середовища.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks