Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку історику, музеєзнавцю, краєзнавцю Ларисі Іванівні Семенко за подаровану книгу.

 

43

Семенко Л. Вінницький театр у свічаді історії (1910-1944) / Лариса Семенко, Олександр Логінов. – Київ : Центр ДЗК, 2019. – 536 с.


   Монографія розповідає про перший етап історії Вінницького міського театру з часу його будівництва (1910) до руйнування (1944). Публікацію підготовлено на основі архівних документів, більшу частину з яких вперше введено до наукового обігу, мемуарної літератури, кореспонденції вінницьких та столичних часописів першої половини XX ст. Особливу увагу надано періодам активізації українського національного життя у роки Визвольних змагань 1917-1921 рр. та культурного відродження 1920-х рр. Зокрема, висвітлено добу створення, становлення та перших років існування театру ім. І. Франка одного з лідерів вітчизняної сцени сьогодення.

   Книга стане у нагоді науковцям, краєзнавцям, викладачам, студентам, усім, кому цікава історія Вінницького театру та рідного краю.

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]