Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту, члену Української асоціації письменників, письменнику Богдану Васильовичу Дячишину за подаровані книги.

 

331

Дячишин Б. В маленькій амфорі слова : рецензії-есеї / Богдан Дячишин. – Київ : Український Пріоритет, 2020. – 256 с.


   Ця скромна праця присвячена світлій пам’яті незабутнього й талановитого письменника Петра Сороки, котрий залишив помітний слід у сучасній українській літературі, з самовідданим натхненням працюючи для розвою духовності народу.
   Розмисли, рецензії-есеї про книжки, які торкнулися мого серця, спонукають до глибшого думання про духовний світ людини, сенс людського буття, осягнення життєвого щастя в єдності з Творцем усього сущого. Будуючи себе, неустанно пам’ятаймо, що душа (дух) і думка – це рух, який обираємо, керуючись засадами вивіреної часом та досвідом давнини, особистим розумінням глибин архетипів української нації.
   Для широкого кола читачів – людей, які люблять і прагнуть думати.

332

Дячишин Б. Вагота поетичного слова : рецензії-есеї / Богдан Дячишин. – Львів : Сполом, 2020. – 64 с.


   Писане слово залишається. Декілька слів про поетів Львова та Львівщини. Це фрагменти авторських рецензій-есеїв, опублікованих у газетах і часописах, а також найхарактерніші моменти з моєї книжки “В маленькій амфорі слова”. Йдеться про дев’ятьох майстрів українського пера, вірші яких, на превеликий жаль, не потрапили до “Антології української поезії XX ст.: від Тичини до Жадана”, а саме: Ірину Калинець, Миколу Петренка, Андрія Содомору, Петра Шкраб’юка, Богдана Чепурка, Богдана Смоляка, Ольгу Яворську, Олеся Дяка, Любов Бенедишин.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]