Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка висловлює щиру подяку Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В.О. Сухомлинського  за подаровані книги.

 Розвиток професійної орієнтації в Україн

Розвиток професійної орієнтації в Україні [Текст]: наук.-допом. бібліогр. покажч. / АПН України, ДНПБ України ім. В.О. Сухомлинського, Ін-т  пробл. виховання, Черкас. облас. ін-т післядиплом. освіти пед. працівників ; [упоряд.: Л.О. Пономаренко, Н.А. Стельмах, Л.І. Ніколюк ; наук. ред.: П.І. Рогова, Н.М. Чепурна ; наук. консультант і автор вступ. ст. О.В. Мельник  ; бібліогр. ред. Л.О. Пономаренко ]. - К. ; Черкаси : [б. в.], 2009. - 195 с.

Дане бібліографічне видання є цінним джерелом для вивчення та розбудови системи профорієнтації в Україні. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик складається з 11 розділів, що вміщують 1253 назви джерел з питань професійної орієнтації в Україні і зарубіжних країнах. Видання має на меті сприяти подальшому удосконаленню системи професійної орієнтації в Україні, зокрема: науковим дослідженням в цій галузі, узагальненню досвіду та запровадженню нових форм і методів профорієнтаційної роботи, перспективних підходів до профдіагностики та профвідбору особистості різних категорій населення у роботі як закладів освіти різних рівнів, позашкільних закладів, так і служб зайнятості. Покажчик призначений для наукових працівників, викладачів, студентів, аспірантів, керівників навчальних закладів, психологів, фахівців суміжних наук, бібліотечних працівників, а також для всіх, хто зайнятий у сфері профорієнтаційної роботи.

 Ідеї К.Д. Ушинського

Ідеї К.Д. Ушинського в контексті сучасної педагогічної освіти та науки: 1991-2010 рр. [Текст]: до 185-річчя від дня народж.: біобібліогр. покажч. / Акад. нед. наук України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В.О. Сухомлинського ; упоряд.: А.М. Доркену, І.О. Іванова, Т.В. Лога ; авт. вступ, ст. Л.Д. Березівська ; наук, ред.: П. І. Рогова, А.М. Доркену ; бібліогр. ред. І.О. Іванова ; наук, консультанти: О.В. Сухомлинська, О.Я. Чебикін ; рецензенти: Л.Д. Березівська, О.М. Яценко. — Одеса, 2010. — 124 с. — (Видатні педагоги світу; Вил. 5). ISBN 978-966-8835-92-6

Даним біобібліографічний покажчик із серії „Видатні педагоги світу" присвячено життю і педагогічній діяльності Костянтина Дмитровича Ушинського (1824-1871) — найавторитетнішого педагога ХІХ століття, основоположника наукової педагогіки й народної школи, автора праць з теорії та історії педагогіки, який першим поставив виховання на наукове підґрунтя, поєднавши педагогіку з психологією та іншими науками про людину, розвинувши та вдосконаливши методику початкового навчання. У покажчику представлено бібліографію праць К. Д. Ушинського, що видані з 80-х років XX століття до 2009 року та дослідження науковців про життя і творчу діяльність великого педагога-демократа, його погляди на зміст виховання і навчання, що вийшли на традиційних та електронних носіях впродовж 1991 -2009 рр. в Україні та світі. Біобібліографічний покажчик рекомендовано науково-педагогічним і педагогічним кадрам, аспірантам, студентам, бібліотечним працівникам, усім, кого цікавить життя та педагогічні погляди К. Д. Ушинського в контексті сучасної педагогічної науки й освіти.

 Алла Михайлівна Богуш

 

Алла Михайлівна Богуш - академік АПН України [Текст]: біобібліогр. покажч. / АПН України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В.О. Сухомлинського; [упоряд.: Л.О. Пономаренко, Л.М. Айвазова  ; наук. ред. П.І. Рогова ; бібліогр. ред. Л.О. Пономаренко  ; літ. ред. І.П. Білоцерківець ]. - 2-ге вид., доповн. та переробл. - Київ : [б. в], 2009. - 118с-(Академіки АПН України; вип. 16).

До біобібліографічного покажчика із серії „Академіки АПН України" вміщено бібліографію, яка висвітлює життя та діяльність А. М. Богуш, академіка АПН України, доктора педагогічних наук, професора, засновника нового наукового напряму у вітчизняній педагогіці - дошкільної лінгводидактики. Представлено: літературу про академіка; науковий доробок вченого майже за 50 років наукової діяльності (1961-2009 рр.) - монографії, автореферати дисертацій, навчально-методичні посібники, підручники, програми, збірники наукових праць, тези доповідей та повідомлень, публікації з періодичних видань та видань, що продовжуються, українською, російською та англійською мовами; наукову школу. Покажчик адресовано науковцям, аспірантам, викладачам вищих навчальних закладів, вихователям, студентам та всім, хто цікавиться українською дошкільною лінгводидактикою, методикою ознайомлення дітей з довкіллям, питаннями підготовки фахівців для дошкільних навчальних закладів.

 Володимир Іларіонович Луговий

Володимир Іларіонович Луговий - віце-президент НАШІ України, директор Інституту вищої освіти НАПН України [Текст]: матеріали до біо­бібліографії / НАПН України, ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського ; упоряд. : С.П. Пєєва, Л.М. Айвазова  ; наук. ред. П.І. Рогова  ; бібліогр. ред. Пономаренко  - К : Т-во «Знання» України, 2010. - 63 с. - (Академіки НАПН України; вип. 17).

Бібліографічний покажчик із серії «Академіки НАПН України» висвітлює життя та діяльність Володимира Іларіоновича Лугового, доктора педагогічних наук, професора, академіка, віце-президента Національної академії педагогічних наук України, директора Інституту вищої освіти НАПН України. У виданні представлено науковий доробок ученого за останні роки його наукової діяльності (2005-2010) - монографії, підручник, навчальний посібник, програма, статті в енциклопедіях, тези доповідей та повідомлень, публікації в періодичних виданнях та виданнях, що продовжуються, українською та російською мовами. Покажчик адресовано вченим, аспірантам, докторантам, викладачам вищих навчальних закладів, студентам та всім, хто цікавиться питаннями педагогічної науки і освіти, зокрема поняттєво-термінологічним апаратом, теоретико-методологічними засадами освіти, проблемами професійної і безперервної освіти, професіоналізацією державного управління й професійною підготовкою державно-управлінських кадрів, модернізацією вищої школи в контексті Болонського процесу та Лісабонської стратегії.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]