Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна пані Галаган Оксані  за подаровані книги.

307

Чопик, В.І  Професор Університету св. Володимира Віллібальд Бессер та його учні - перші дослідники флори України (до 225-річчя з дня народження) / В. І. Чопик, О. К. Галаган – Кременець, 2010. – 48  с.

З нагоди 225-річчя з дня народження Віллібальда Готлібовича Бессера подано історичний нарис його життя та наукової творчості. Зроблено огляд наукової спадщини (нові таксономічні категорії, праці, каталоги, ербарій, бібліотека). Опрацьовані біографії його сина (Віктора Бессера) та відомих учнів (Антонія Анджейовського та Опанаса Роговича). Відображено його внесок у розвиток Кременецького ботанічного саду. Підбиті підсумки його вкладу в українську та світову науку.

308

Галаган, О. К. Володимир Іванович Чопик (з нагоди 80-річчя) / О. К. Галаган  – Кременець, 2010. – 40 с.

З нагоди 80-річчя з дня народження Володимира Івановича Чопика висвітлено творчий шлях та наукову спадщину українського ботаніка, фітогеографа, еколога, фітосозолога, професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, доктора біологічних наук, академіка Академії наук вищої школи України, завідувача кафедри екології та фізіології рослин Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка. Зведено бібліографію та представлено світлини.



Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]