Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна пану Петру Гуцалу, кандидату історичних наук за подаровану книгу. Це видання поповнило фонд бібліотеки і стане у нагоді всім, хто цікавиться порушеною проблематикою

142

У борні за Українську державу. Матеріали Державного архіву Тернопільської області про вояків Української Галицької армії [Текст] / уклад. О. Р. Савчин; вступна ст. П. 3. Гуцала, — Тернопіль: ТзОВ "Терно-граф", 2010. - 124 c.

У виданні подані архівні документи про старшин і стрільців УГА - уродженців Тернопільщини, які брали участь у визвольній боротьбі в період ЗУНР.

Дане видання становлять зібрані в другій половині 1920-х – 1930-х роках за розпорядженням міністерства внутрішніх прав Польщі відомості про жителів Тернопільського воєводства, які брали участь в українських збройних формуваннях. У цих відомостях подані біографічні дані: прізвище, ім’я та по батькові, рік і місце народження, військове звання, освіта.

Книга буде корисною для істориків, краєзнавців, педагогів, студентів та учнів, усіх, хто цікавиться минулим нашого краю.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах