10 лютого в Тернопільському національному педагогічному університеті відбулася презентація книги Ігоря Гирича «Історичні причини наших поразок та перемог». Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна автору за подаровані книги.

Титульна сторінка

Гирич, І.  Історичні причини наших поразок і перемог [Текст] / І. Гирич. — Львів: Піраміда, 2011. — 142 c.

Книга, присвячується видатному українському історику Ярославу Дашкевичу, Ігор Гирич виокремлює вузлові моменти нашої історії, що сформували українців і визначають Україну в її теперішньому стані. Значну увагу присвячено проблемі формування нашої спільної історичної пам´яті, без якої неможливе існування нації. Завдання книги полягає в тому, щоб віднайти серед тисяч подій минулого такі, які є ключовими, переломними моментами, що вплинули на українців і сформували нас такими, якими є сьогодні – з  усіма нашими перевагами та недоліками.
Книга видана за підтримки Зарваницької ініціативи, яка виникла у травні 2010 року, коли близько ста громадських активістів Західної України зібралися в Зарваниці, аби скоординувати свою діяльність в сучасних реаліях і запропонувати українцям власне бачення виходу країни з кризи, насамперед кризи духовної та світоглядної.

181

165

Гирич, І.  Коцептуальні проблеми висвітлення історії України ХІХ-ХХ ст. в сучасних шкільних підручниках [Текст] : збірка газетних і журнальних статей за 2007-2009 рр./ І. Гирич. — К.: Грамота, 2009. — 68 c.

Збірник статей автора, присвячений концептуальним положенням змісту шкільних підручників, у яких висвітлюється історія України ХІХ-ХХ ст.

Автор наводить слабкі місця в інтерпритації подій минулого, пропонує нові трактування складних історіографічних проблем, виходячи із засад національної схеми історії та необхідності вписування українського минулого в загальноєвропейський контекст

181

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]