Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пану Качкану Володимиру Атаназійовичу, за подаровані книги.

421

  Володимир Качкан в літературно-критичному ореолі (фрагменти статей, рецензій, есеїв, нарисів, діалогів, листів) [Текст] / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка ; [уклад. О. Черепович, І. Бурда, М. Толстенкова ; відп. за вип. Л. Бабій]. - Івано-Франківськ, 2010. – 174 с. – (Серія „Визначні вчені Івано-Франківщини". Вип. 1).

  Видання присвячене 70-річчю від дня народження вченого, письменника, суспільно-громадського діяча В. А. Качкана.
До нього включені фрагменти статей, рецензій, есеїв, нарисів, діалогів, листів, які були опубліковані в останнє десятиріччя.

422

   Качкан В. А. Екскурси і дискурси (українська історія, література, культура, філософія, фольклористика, етнологія, пресологія в епістолярному віддзеркаленні : панорама проблеми) [Текст]  : монографія / В. А.  Качкан, О. В.  Качкан. - Івано-Франківськ, 2009. - 212 с.

  На великому масиві епістолярних текстів, що належать визнач­ним діячам українства світових обширів і які повернулися в різний час та за різних обставин до читачів через книжкові видруки та першопублікації в періодичних виданнях, дослідники простежують проблемно-тематичні зрізи, а також тримають в полі зору амплітуду художніх виявів авторів. Через ці тексти найширші кола читачів мають змогу долучитися до поглибленого пізнання та засвоєння цікавих фактів та подробиць з життєдіяльності тієї чи іншої особистості, з'ясувати її місце у літературно-мистецькому чи суспільно-політичному процесі.

425

  Качкан, В. А.  Пастори Слова: (Українські письменники, вчені, громадські діячі - зі священицьких родин) [Текст] / В.А. Качкан, О.В. Качкан, – Київ.: TOB ВПЦ "Літопис-XX", 2011. – 360 с.

  До книги увійшли студії, розвідки та есеї про малознаних визначних літераторів та громадсько-культурних і просвітницьких діячів, вихідців зі священицьких родин. Написані на архівних та матеріалах періодики й раритетів, розділи несуть новітню інформацію про такі постаті, як Марко Мурава (Сильвестр Лепкий), брати Лепкі, Ярослав Весоловський, Заклинські, Барвінські, Мелетій Кічура, Ольга Дучимінська, Костянтина Малицька, Юрій Кміт та ін.
Для науковців, політиків, студентів та аспірантів, педагогів.

423

  Качкан, В. А. Качкан, О. В.Нев'януча галузка калини: (Українські літератори, вчені, громадські діячі – в діаспорі). [Текст] / В. А.  Качкан, О. В. Качкан. – Київ: [Літопис - ХХ] , 2011. – 272 с.

  До книги увійшли студії, розвідки та есеї про малознаних визначних українських літераторів та громадсько-культурних і просвітницьких діячів, що свого часу опинилися поза межами батьківщини. Написані на архівних та матеріалах періодики й раритетів, студії несуть новітню інформацію про такі постаті, як Роман Сембратович, Симон Петлюра, Володимир Целевич, Борис Шкандрій, Катря Гриневичева, Юрій Липа, Мирослав Ірчан, Зенон Кузеля, Роман Куп-чинський, Володимир Залозецький та ін.
Для науковців, політиків, студентів та аспірантів, педагогів.

424

  Semper tiro [Текст] : науковий збірник на пошану і з нагоди 70-річчя від дня народження доктора філологічних наук, професора, академіка АН ВШ, заслуженого діяча науки і техніки України Качкана Володимира Атаназійовича / за заг. ред. М.М. Романюка. - Івано-Франківськ, 2010 - 432 с.

  До ювілейного збірника увійшли діалог письменниці Г. Турелик з вченим, ювілейна сильвета, а також статті, студії, розвідки, есеі провідних вчених-україністів з поля української історії, філософії, фольклористики, етнології, літератури, пресології, культурології

Автограф автора

 Автограф автора книг

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах