Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пані Сапеляк Оксані Адамівні, за подаровані книги.

438

  Сапеляк, О. Українська спільнота в Аргентині: історико-етнологічний аспект [Текст] / О.Сапеляк. – Львів : Червона Калина, 2008. – 286 с.

  На значному джерельному та фактологічному матеріялі досліджується етнічна група українського походження в Арґентіні. Простежуються етапи та виявляються форми, яких набув процес культурної адаптації українських емігрантів кінця XIX- поч. ХХст. Аналізуються проблеми входження українців у арґентінське суспільство, зміни самоідентифікації українців, занурених у іноетнічне середовище. Висвітлюються механізми міжпоколінної трансмісії традицій української культури, інституційні та неформальні шляхи передачіукраїнськости, питання функціонування етнічних груп в поліетнічному соціумі, соціяльно-лсихологїчнї механізми еміграції та репатріації, сучасний стан зв 'язків між арґентінцямн українського походження та Україною.
Для етнологів, істориків, політологів, викладачів та студентів вузів, широкого загалу поцінувачів української культури та науки..

437

  Сапеляк, А. Україна крізь віки: релігійно-церковний аспект [Текст] / А.Сапеляк. – Львів : Червона Калина, 2006. – 262 с.

  Монографія єпископа Андрія Сапеляка — роздуми збагаченої досвідом релігійно-церковної і громадської діяльности в Україні, а також в Арґентіні та Ватикані, великого патріота, — про Християнську Церкву та її роль у формуванні і збереженні національно-релігійної ідентичности українського народу в боротьбі за державну незалежність і соборність Батьківщини. Розраховано на широкий читацький загал.

Сапеляк

  Сапеляк, О. Етнографічні студії в НТШ (1898-1939 рр.) [Текст]/ О.Сапеляк. – Львів : Червона Калина, 2000. – 208 с.

  Монографія про роль Наукового товариства імені Шевченка в організації етнологічних студій в Україні з кінця XIX — до часу його розпуску на початку 1940 року.
Розрахована на етнологів, істориків та широкий загал поцінувачів історії української науки та культури.

Качкан В.

  Сапеляк, О. Національна ідея — напрям розвитку держави [Текст] / О.Сапеляк. – Львів : Червона Калина, 2006. – 19 с.

  За останні роки тема важливости національної ідеї для розвитку нації стала однією із пріоритетних. Цього питання торкаються письменники, журналісти, вчені. Написано чимало відповідної літератури. У поданій статті поставлено завдання назвати константи національної ідеї.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]