Наукова бібліотекаТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна пану Будному Богдану Євгеновичу за подаровані книги.

702

Фіцула, М. М. Вступ до педагогічної професії [Текст] : навч. посіб. для студ. пед. вузів / М. М. Фіцула ; гол. ред. Б. Є. Будний. – 3-є вид., перероб. і допов. – Тернопіль : Навч. книга - Богдан, 2011. – 168 с.

У навчальному посібнику розглянуто особливості педагогічної діяльності, сформульовано вимоги до особистості вчителя, охарактеризовано сучасну загальноосвітню школу. Розкри¬то також проблеми підготовки майбутнього вчителя у вищому педагогічному навчальному закладі: зміст і форми навчання студентів; педагогічна практика студентів у школі і підготовка їх до педагогічного спілкування; самостійна робота і самовиховання майбутніх педагогів; структура системи освіти в Україні, принципи її побудови. Навчальний посібник підготовлено з урахуванням вимог чинної навчальної програми для студентів вищих педагогічних закладів освіти.

703

Рудницька, О. П. Педагогіка: загальна та мистецька [Текст] : навч. посіб. / О. П. Рудницька. – Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2005. – 360 с.

У посібнику розкрито сучасні досягнення теорії і практики викладання  дисциплін художньо-естетичного циклу у вузі, висвітлено методологічі засади організації навчально-виховного процесу, окреслено пріоритетні напрями подальшого удосконалення мистецької освіти, розкрито її взаємозв'язок з основами загальної педагогіки.

704

Богданович, М. В. Методика викладання математики в початкових класах [Текст] : навчальний посібник / М. В. Богданович, М. В. Козак, Я. А. Король. – 3-е вид., переробл. і допов. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2010. – 336 с.

У пропонованому посібнику розглянуто основні питання методики викладання математики відповідно до Державного стандарту початкової загальної освіти та чинної програми початкових класів і програми методики викладання математики в загальноосвітніх навчальних закладах. Посібник призначений для студентів факультетів підготовки вчителів початкових класів педагогічних університетів та інститутів. Його можуть використовувати й учні педагогічних училищ, учителі початкових класів та методисти початкової ланки освіти.

705

Дудник, В. Інноваційні технології на уроках хімії /·В. Дудник, Л. Сорока . –  Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2010. – 304 с.

У посібнику на прикладі запопонованих конспектів уроків та позакласних заходів розглянуто можливі варіанти застосування інноваційних технологій при викладанні хімії. Посібник містить кросворди, вікторини, інтелектуальні ігри, методику проведення хімічних дослідів, що можуть бути використані під час викладання курсу неорганічної та органічної хімії, а також для організації самостійної роботи учнів на уроках та в позаурочний час. Для вчителів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів, абітурієнтів, студентів та всіх, хто цікавиться хімією.

706

Галашин, О.  Вивчення біології у 8 клас: конспекти уроків /·О.Галашин, І. Олійник, Л. Фічка . –  Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2008. – 296 с.

У посібнику подано поурочне планування та конспекти уроків предмета “Біологія. 8 клас”. Матеріал повністю відповідає вимогам чинної Програми 12-річної школи, затвердженої Міністерством освіти і науки України. Для вчителів біології загальноосвітніх шкіл, студентів біологічних факультетів педагогічних закладів.

707

Бригідир, А.З.  Вивчення біології у 7 клас: конспекти уроків /·Г.Бригідир, І. Вергун, О.Галашин та ін. –  Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2008. – 216 с.

У посібнику подано орієнтовні плани-конспекти уроків з біології для 7 класу, завдання для тематичної атестації, інструктивні картки для проведення практичних та лабораторних робіт, розробки екскурсій, складені відповідно до чинної програми для 12-річної школи та на основі підручника, рекомендованого Міністерством освіти та науки України (Мусієнко М.М., Славний П.С., Балан П.Г. Біологія. 7 кл. — К.: Генеза, 2007). Для вчителів і методистів загальноосвітніх навчальних закладів, викладачів та студентів природничих факультетів педагогічних університетів.

708

Паронова В. Бал казкових героїв. Збірник сценаріїв новорічних свят для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку / В. Паронова, Н. Шевченко. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2008. – 96 с.

Посібник містить сценарії новорічних свят, в яких використані цікаві ігри, конкурси, пісні, таночки. Для вчителів початкових класів, вихователів дитсадків, музичних керівників.

709

Клід І. · Свята мого дитинства. Бесіди про походження різдвяних свят, народні звичаї та обряди /·І.Клід. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2008. – 120 с.

У посібнику подано бесіди про походження різдвяних свят, народні звичаї та обряди, пов’язані з ними, а також віншування, легенди, вертепи. Запропоновано рецепти приготування страв та іншої звичаєвої атрибутики. Для вчителів, організаторів позакласної роботи, вихователів, батьків.

710

Дреботюк С. · У день Святого Миколая: посібник для вчителя /·С. Дреботюк, І. Клід . –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2010. – 32 с.

Посібник містить легенди, перекази, вірші, казки, оповідання та пісні до свята Миколая. Для вчителів початкових класів, вихователів груп продовженого дня та дитсадків.

711

Клід І. · Свято Миколая. Бесіди. Легенди та перекази. Вірші та пісні. Сценарії свят /·І.Клід. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2009. – 40 с.

Посібник містить легенди, перекази, вірші, пісні, сценарії виховних заходів до свята Миколая. Для вчителів початкових класів, вихователів груп продовженого дня та дитсадків.

712

Християнська етика. Зернини духовності в сучасній школі: Посібник для класних керівників та вчителів початкових класів /·упор.М.І. Двірник –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2009. – 104 с.

Пропонований посібник репрезентує диктанти з української мови на духовну тематику для початкових класів, тексти до уроків з християнської етики, сценарій родинного свята, усний журнал та матеріали для роботи з батьками. Запропонований матеріал допоможе утвердити християнські цінності серед дітей, учителів та батьків. Він покликаний формувати духовність учнів у навчально-виховній роботі сучасної школи.

713

Грималюк І. Християнська етика. Нестандартні уроки / І.Грималюк  –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2009. – 72 с.

У посібнику подано розробки нестандартних уроків предмета “Християнська етика”. Книга моделює структуру уроків, повністю відповідаючи вимогам чинної Програми для загальноосвітних навчальних закладів, затвердженої Міністерством освіти і науки України. Для вчителів середніх загальноосвітніх шкіл, студентів та викладачів педагогічних закладів.

714

Лебеді материнства: посібник для вчителя /·упоряд. І.Клід, Н.Новак. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2010. – 168 с.

У посібнику вміщено молитви, пісні, вірші, казки, легенди, забавлянки, лічилки, коломийки, оповідання про маму, Божу Матір, Україну, виховання дітей у сім’ї. Для вчителів, організаторів позакласної роботи, вихователів дошкільних закладів.

715

Куценко Н. Свято матері. Сценарії свят, пісні, прислів’я, вірші, казки / Н.Куценко, Н.Походжай –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2008. – 176 с.

У посібнику вміщено бесіди та сценарії до Свята Матері, прислів’я, приказки, вірші, оповідання, казки, легенди й пісні про маму. Для вчителів та організаторів позакласної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

716

Пістун Т. Свою Україну любіть. Виховні бесіди. Сценарії календарних свят / Т.Пістун. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2009. – 64 с.

Посібник рекомендовано вчителям, класним керівникам, вихователям, студентам, учням, а також широкому загалу читачів. Його з успіхом можна використати у просвітницькій роботі, в підготовці до свят, визначних дат та інших урочистостей.

717

Яринко Л. Хлібові вклонімося. Сценарії свят /·Л.Яринко. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2009. – 64 с.

У народі кажуть, що добрий хліб можуть плекати тільки хороші люди. Хліб завжди був мірилом працьовитості й достатку, духовності і щедрот. У молитві сказано: "...Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим..." Йому, хлібові, присвячено приказки і прислів’я, перекази і легенди, повір’я і прикмети. Хлібові вклонялися, хлібом присягалися, ним же умилостивлювали сили природи. З поваги до хліба починається й виховання у родині, у дитячому садку, школі. У посібнику вміщено розробки сценаріїв свят, казки, оповідання, перекази, загадки та прислів’я про хліб. Для вчителів, студентів, школярів.

718

Яринко Л. Український віночок (сценарії свят, оповідання, перекази, народні повір’я) /·Л.Яринко . –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2007. – 64 с.

Українському віночку, який здавна вважався в Україні жіночим оберегом, присвячено приказки і прислів’я, перекази і легенди. У даному посібнику вміщено казки, оповідання, перекази, народні повір’я про віночок, а також розробки сценаріїв свят. Для вчителів, студентів, школярів.

719

Кульчицька, О. Свято в школі. Сценарії шкільних, родинних свят, конкурсів /·О. Кульчицька. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2007. – 96 с.

Посібник містить розробки сценаріїв шкільних, родинних свят, конкурсів, які цікаво й оригінально розкривають основні теми виховної роботи. Для вчителів, організаторів виховної роботи та студентів педагогічних навчальних закладів.

720


Кондрацька, Л.  Веселкова стежечка. Навчально-методичний посібник /·Л. Кондрацька. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2007. – 48 с.

Навчально-методичний посібник для вчителів молодших класів загальноосвітніх шкіл.

721

Корнієнко, С.  Весела перерва. 1-4 класи: навчально-методичний посібник /·С. Корнієнко. –· Тернопіль·: Навч. книга-Богдан, 2011. – 80 с.

Посібник містить різноманітні навчально-практичні матеріали, які допоможуть молодшим школярам весело й цікаво організовувати перерви між уроками, а також дозвілля в післяурочний час. Адресований дітям молодшого шкільного віку, вчителям, педагогам, організаторам позакласної і позашкільної роботи, вихователям таборів літнього відпочинку дітей, студентам факультетів підготовки вчителів початкових класів, батькам.

722

Уроки художньо-естетичного циклу в школі: навчання і виховання [Текст] : Посіб. для вчителя / Н. Миропольська, С. Ничкало, В. Рагозіна та ін. - Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2006. - 240 с.

Книга "Уроки художньо-естетичного циклу в школі: навчання і виховання" розглядає проблему естетичного розвитку школярів у багатоманітті форм і методів педагогічної діяльності. Основний матеріал видання присвячено методиці естетичного навчання і виховання учнів засобами мистецтва. Розраховано на вчителів базової та старшої школи, керівників позакласної роботи, студентів та викладачів педагогічних закладів.

723

Мороз, І.В. Позакласна робота з біології : навчальний посібник / І.В.Мороз, Н.Б. Грицай. -Тернопіль: навчальна книга – Богдан, 2008.- 272с.

У пропонованому посібнику висвітлюються основні питання методики озакласної роботи з біології. У ньому описано різні форми позакласної оботи з біології, розповідається про організацію та методику проведення озакласної діяльності учнів. Зміст посібника ілюструється прикладами позакласних заходів, розроблених учителями біології. Використано також матеріали періодичних видань "Біологія і хімія в школі", "Хімія. Біологія", Біологія" тощо.
Посібник спрямований на розкриття основних проблем сучасної методики озакласної роботи з біології і буде корисний всім студентам, які вивчають етодику викладання біології, а також вчителям-практикам, викладачам етодики викладання природничих дисциплін.


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]