Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна видавництву "Русского Фонда Содействия Образованию и Науке" та пану Філюку Олегу Васильовичу за подаровані книги.

785

Назаренко, А.В. Древняя Русь и славяне (Древнейшие государства Восточной Европы) : историко-филологические исследования  / А.В. Назаренко. - М.: Русский Фонд Содействия Образованию и Науке, 2009.-528 с.

Монографію присвячено дослідженню поезії Юрія Тарнавського з погляду особливостей поетичної структури й образності. Виокремлено головні принципи віршової делімітації у верлібрах (синтаксичний: реченнєвий, синтагматичний; антисинтаксичний), означено особливості будови поезій у прозі, простежено корелювання змін у поетичній структурі з модифікаціями в художній образності. У руслі дослідження структури та образності здійснено семіотичний аналіз взаємодії поезії з малярством, скульптурою, танцем, кіно, музикою, фотографією. Осмислено визначальну рису поетики Ю. Тарнавського - її діалогічність, що виявляється у різних площинах: як настанова на вербальний діалог зі світом і як міжмистецька взаємодія на рівні художніх засобів, ходів, образів.

786

Пашуто, В.Т. Русь. Прибалтика. Папство (Древнейшие государства Восточной Европы, 2008 год) / В.Т. Пашуто. — М.: Русский Фонд Содействия Образованию и Науке, 2011. — 688 с.

Труды по социально-политической истории Древней Руси и Прибалтики выдающегося отечественного историка В.Т. Пашуто (1918–1983) определили на многие годы важнейшие направления исторических исследований и насыщены идеями и наблюдениями, не утратившими актуальность и в настоящее время. Публикация избранных работ В.Т. Пашуто имеет целью привлечь внимание современных исследователей к дискуссионным или мало изученным аспектам отечественной истории, а также к ранней истории стран Балтии, имеющей важное значение как для типологического изучения путей становления государства, так и для исследования политической и экономической истории Древней Руси.

787

Журавель, А.В.  Аки молниа в день дождя : в 2 кн. Кн. 1: Куликовская битва и ее след в истории  / А.В. Журавель. – М.: Панорама, 2010. – 528 с.

Автор, поставив своей целью определить место Куликовской битвы в ряду других событий русской средневековой истории, дает подробную реконструкцию самого этого события. В ходе исследования привлекаются новые источники и методики, которые не использовались ранее (прежде всего - воссозданная не так давно палеографами историческая карта Куликова поля, воспроизводящая особенности ее рельефа и степень залесненности в XIV в.). Кроме того, используются авторские наработки в области хронологии, позволяющие уточнить последовательность событий - в том числе и в ходе самой битвы. Подробнейшим образом, строчка за строчкой, исследованы буквально каждое свидетельство источников, каждая деталь, которую не замечали или не дооценивали его предшественники. Восстановив ход битвы, автор оценивает ряд смежных вопросов - численность войск, состав участников - и приходит к ряду оригинальных выводов относительно княжения Дмитрия Донского. Исследование всей канвы исторических событий вплоть до взятия Москвы Тохтамышем в 1382 г. позволяет по-новому взглянуть на сражение на Дону и его значение в становление русской государственности. 

788

Журавель, А.В.  Аки молниа в день дождя  : в 2 кн. Кн. 2: Наследие Дмитрия Донского  / А.В.·Журавель. – М.: Панорама, 2010. – 320 с.

Во второй части своего исследования автор разбирает социально-политические последствия Куликовской битвы, показывая, что тема Донского побоища стала весьма злободневной в период правления великого князя Василия Дмитриевича (1389-1425), когда резко обострилась борьба между Москвой и Литвой за объединение всей Русской земли. В тесной увязке с фактами социально-политической истории конца XIV-начала XV вв. анализируется идеологическое содержание памятников Куликовского цикла. Автор делает вывод, что все они сложились еще в конце XIV в., а далее неоднократно перерабатывались, исходя из политической конъюнктуры. Предлагается совершенно новая трактовка истории создания «Задонщины» и «Сказания о Мамаевом, побоище», иначе определяется их соотношение с Летописной повестью о сражении.

Книга рассчитана на широкий круг любителей русской истории

789

Пішеніна, Т. І.  Інформаційне забезпечення управління та реферування :  навч. посіб. для дистанційного навчання / Т. І. Пішеніна, О. Ф.Шаповал ; за наук. ред. О. Б. Бутник-Сіверського. - К.: Вид-во «Університет «Україна», 2006.- 278 с.

Навчальний посібник знайомить читача із сутністю інформаційного забезпечення управління, сучасними інформаційними технологіями управлінської діяльності та документального забезпечення. У посібнику визначені основні компоненти інформаційного забезпечення управлінської діяльності та розкриті особливості і проблеми реферування.
Орієнтований на всі категорії студентів вищих навчальних закладів напряму «Діловодство», а також усіх, хто цікавиться проблемами інформаційного забезпечення управління та реферування.

790

Нікітін, А. В. Теорія держави та права. Ч. II: навч. посіб. для дистанційного навчання / А. В. Нікітін, за наук. ред. А. М. Колодія.- К.: Університет «Україна», 2005. - 265 с.

Друга частина навчального посібника для дистанційного навчання з дисципліни «Теорія держави та права» містить загальнотеоретичні положення, які стосуються закономірностей функціонування державно-правових явищ. У ньому розкрито сутність, ознаки, види права, його норм і джерел, відображено основні напрями й обсяги навчальної роботи з курсу теорії держави та права.
Навчальний посібник адресований студентам спеціальності «Правознавство». Може бути використаний як для дистанційної, так і для інших форм

791

Рудюк, Л.В.  Вступ до фаху навч. посіб. для дистанц. навчання / Л.В Рудюк; за ред. Л.Ф. ·Романенко - К.: Університет "Україна", 2005. - 144 с.

Навчальний посібник для дистанційного навчання з дисципліни "Вступ до фаху" створено з урахуванням досвіду подібних видань вітчизняних і зарубіжних вищих навчальних закладів, а також власного досвіду автора з викладання даного курсу в Університеті "Україна". Містить теоретичний матеріал, поданий за модульним принципом організації навчального процесу, загальну логіко-змістову схему курсу, перелік джерел літератури, контрольні тести-тренінги. Розрахований на студентів, викладачів, консультантів університету і може використовуватись не тільки для дистанційної, а й для інших форм навчання.

792

Клиновий, Д. В. Основи фінансової діяльності : навч. посібник для дистанц. навчання / Д.В.·Клиновий, І.О.·Петровська - К.: Університет "Україна", 2005.- 344 с.

Навчальний посібник охоплює навчально-тематичний план курсу "Основи фінансової діяльності", включаючи опорний конспект лекцій та завдання для проведення практичних занять, тестові питання з усіх тем курсу для перевірки засвоєного матеріалу, індивідуальні завдання, завдання для поточного і семестрового контролю, літературу, а також тлумачний словник термінів (глосарій), ресурси дисципліни.
Навчальний посібник укладено згідно з авторською університетською програмою курсу "Основи фінансової діяльності", яка відповідає основному змісту типової програми відповідної дисципліни, рекомендованої для вищих навчальних закладів Міністерством освіти і науки України.
Навчально-методичний комплекс орієнтовано на самостійну роботу студентів дистанційної форми навчання для підготовки фахівців рівня "Молодший спеціаліст". В якості допоміжного посібника рекомендується студентам усіх форм навчання.

793

Мазур, О.С. Сімейне право України : [Текст] навч. посіб. для дистанц. навчання / О.С.·Мазур. -· К.: Ун-т "Україна", 2005. - 116 с.

Навчальний посібник для дистанційного навчання з дисципліни "Сімейне право України" створений з урахуванням досвіду щодо подібних видань вітчизняних і зарубіжних ВНЗ, а також власного досвіду автора з викладання даного курсу в Університеті "Україна". Даний посібник містить теоретичний матеріал, поданий за модульним принципом організації навчального процесу, перелік основної, додаткової та факультативної літератури, питання до заліку та для самоконтролю студентів. Розрахований на студентів, викладачів, консультантів університету і може використовуватися не тільки для дистанційної, а також для інших форм навчання.

794

Захарченко, П.П.  Історія держави і права зарубіжних країн: навчальний посібник для дистанційного навчання / П.П. Захарченко, О.О.Ковалевська, О.В. Кузьминець - К.: Ун-т "Україна", 2005. - 213 с.

Навчальний посібник для дистанційного навчання з історії держави і права зарубіжних країн створений з урахуванням досвіду подібних видань вітчизняних і зарубіжних авторів. Посібник містить теоретичний матеріал, поданий за модульним принципом організації навчального процесу, перелік рекомендованої літератури, питання до іспиту та для самоконтролю студентів, глосарій термінів, контрольні та підсумкові тести-тренінги тощо. Призначений для студентів, викладачів, консультантів Університету "Україна" і може використовуватися як для дистанційної, так і для інших форм навчання.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]