Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна видавництву «Кондор» за подаровані книги.

уризм України

Туризм України: економічні та організаційні механізми розвитку [Текст] / авт.-уклад.: В. Головинець, О. Горобець, С. Гуцал та ін. - К. ; Тернопіль : Терно-граф, 2008. - 976 с. (1 примірник)

У книзі розкрито економічні механізми формування та особливості розвитку туризму в Україні. У контексті ефективного використання феноменальних історичних, природничо – рекреаційних, національно – етнографічних та патріотичних регіональних традицій України, запропоновано туристичні маршрути. Висвітлено соціально – психологічні витоки формування суспільної свідомості туристичними засобами. Описано передумови розвитку туристичної галузі в умовах становлення державності та у контексті вступу України до ЄС. Розкрито особливості виникнення приватного туризму. Охарактеризовано передумови створення обслуговуючої інфраструктури та її розвиток на сучасному етапі. Подано краєзнавчі, інформаційно – рекламні, фотоілюстративні матеріали для мандрівників за розмаїтими туристичними маршрутами, які побудовані за регіональним принципом.

Польчина, С. М.   Польові дослідження та картування грунтів

Польчина, С. М.   Польові дослідження та картування грунтів [Текст] : навч. посіб. для студ. вузів / С. М. Польчина. – К. : Кондор, 2009. – 224 с.  (6 примірників)

Розглядаються теоретичні та методичні проблеми польового обстеження грунтів. Описано складання грунтових карт і супутніх матеріалів. У кінці кожного розділу наведені контрольні запитання. Для студентів вищих навчальних закладів спеціальності «Агрохімія та грунтознавство», «Землевпорядкування й кадастр», а також може використовуватись біологами, географами, екологами, геологами, лісо знавцями, працівниками дослідних установ тощо. Перше видання книги (Чернівці) побачило світ за ухвалою редакційно-видавничої ради Чернівецького національного університету ім..Ю.Федьковича.

Фізична екологія

Фізична екологія [Текст] : кредитно-модульна система : навч. посіб. для студ. вузів / М. Ю. Новоселецький, Д. В. Лико, А. Л. Панасюк, В. І. Тищук. – К. : Кондор, 2009. – 480 c. (5 примірників)

Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 6.040106 спеціальності «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». У навчально – методичному посібнику висвітлені основні положення та терміни з екологічної фізики, які розкривають зміст фізичних процесів і явищ, що протікають у природі та їхній вплив на біосферу.Посібник підготовлений за кредитно-модульною системою згідно з вимогами галузевого стандарту освіти з екології в Україні.

 Лужанська, Т. Ю.   Сільський туризм:

Лужанська, Т. Ю.   Сільський туризм: історія, сьогодення та перспективи [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т. Ю. Лужанська, С. С. Махлинець, Л. І. Тебляшкіна ; за ред. І. М. Волошина. – К. : Кондор, 2008. – 385 с. (10 примірників)

Висвітлюються теоретичні аспекти розвитку сільського туризму, організація та планування сільського туризму. Як розвивається сільський туризм в Карпатському регіоні. Стан та перспективи розвитку сільського туризму в Закарпатській області.

 Історія екскурсійної діяльності в Україні

Історія екскурсійної діяльності в Україні [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / В. К. Федорченко, О. М. Костюкова, Т. А. Дьорова, М. М. Олексійко. – К. : Кондор, 2010. – 166 с. (10 примірників)

У навчальному посібнику висвітлюються розвиток екскурсійної справи в Україні. На основі численних архівних документів відтворюються діяльність навчальних закладів, наукових товариств і установ України наприкінці ХІХ - на початку ХХ ст.; розкрито механізм залучення населення до екскурсій та їх ідеологічну спрямованість за часів радянської політичної системи.

 Петрова, І. В.   Дозвілля в зарубіжних країнах

Петрова, І. В.   Дозвілля в зарубіжних країнах [Текст] : підруч. для студ. вузів / І. В. Петрова. – К. : Кондор, 2005. – 408 с. (4 примірники)

У підручнику розглядаються дозвілля в зарубіжних країнах, характеризуються система закладів дозвіллювої сфери, її матеріально-технічне, фінансове, кадрове забезпечення. Особливу увагу звернено на організаційні питання, планування дозвіллювої діяльності закладів культури, на вивчення запитів та інтересів різних соціально-демографічних груп населення

  Владимирська, Г. О.   Реклама

Владимирська, Г. О.   Реклама [Текст]  : навч. посіб. для студ. вузів / Г. О. Владимирська, П. О. Владимирський. – К. : Кондор. – 2006. – 333 с. (12 примірників)

Ефективна реклама товарів і послуг в умовах загостреної конкуренції залишається проблемою в усьому світі. Особливого значення вона набула для виробників продукції на території пострадянських держав, де відбувається реформування економіки. Підвищений інтерес до принципово нових дисциплін – супутників ринкової економіки пояснюється дефіцитом високопрофесійних менеджерів в різних областях.

 Франчайзинг у готельно-ресторанному бізнесі

Франчайзинг у готельно-ресторанному бізнесі [Текст]: навчальний посібник / Г.Б. Мунін, Ю.О. Карягін, А.С. Артеменко, Ю.В. Кошиль ; за заг. ред. : Л. С. Трофименко, О. О. Гаца. – К. : Кондор, 2008. – 368  с. (4 примірники)

Сучасний підхід до організації ефективного функціонування готелів спирається на нові підходи і форми управління готелями. Про новітні форми управління, що застосовуються в індустрії гостинності, мова йде в даному виданні.

 Мостова, Л.М. Організація обслуговування

Мостова, Л.М. Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [Текст]: навчальний посібник./ Л.М. Мостова, О.В. Новікова. – 2-ге вид.– К.: Ліра-К, 2011. – 388 с. (5 примірників)

В навчальному посібнику викладена комплексна характеристика організації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів. Охарактеризовані вимоги до виробничих та тогових приміщень. Висвітлено характеристики посуду, устаткування, білизни. В посібнику приводяться основні види меню, правила подачі холодних і гарячих закусок, страв і напоїв, зокрема ликеро-горілчаних виробів і вин, правила їх підбору і подачі. Наведений детальний опис процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при здійсненні банкетів, прийомів, а також спеціальні форми обслуговування. Значна увага приділена особливостям обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем роботи та навчання. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, також він буде корисний працівникам системи громадського харчування, широкому колу читачів, які цікавляться особливостями обслуговування в закладах ресторанного господарства.

 Крушельницька, О. В.   Методологія та організація наукових досліджень

Крушельницька, О. В.   Методологія та організація наукових досліджень [Текст] : навч. посіб. для вузів / О. В. Крушельницька. – К. : Кондор, 2009. – 206 с. (4 примірники)

У посібнику розглянуто історію становлення та розвитку науки, організацію та методологію наукових досліджень, вибір теми, збір інформації та надання основних рекомендацій щодо проведення наукових досліджень студентами.

 Садовий, А. І.   Основи фізики

Садовий, А. І.   Основи фізики з задачами і прикладами їх розв'язування [Текст] : навчальний посібник / А. І. Садовий, Ю. Г. Лега. – Вид. 2-ге перероб. і доп. – К. : Наукова думка, 2003. – 416с. (5 примірників)

Навчальний посібник призначений допомогти учням старших класів шкіл, ліцеїв, гімназій, майбутнім абітурієнтам та студентам вузів при вивченні основ фізики. У ньому подано основи теоретичного матеріалу; наведено приклади розв’язування задач до розділів; уміщено 544 задачі середньої та більшої складності для самостійної роботи як українською, так і російською мовами; після кожної задачі наведено відповіді. Для студентів вузів, коледжів, учителів та учнів середніх шкіл.

 Главацька, О.Л.   Основи самовиховання особистості

Главацька, О.Л.   Основи самовиховання особистості [Текст] : навч. посіб. для студ. вузів / О.Л. Главацька. – К. : Кондор, 2008. – 206 с. (4 примірники)

У посібнику міститься програма навчальної дисципліни з чітким поділом на залікові кредити , змістові модулі, розрахунок бюджету часу на лекції, семінарські та лабораторні заняття, самостійну та індивідуальну роботу, список основної та додаткової літератури, критерії оцінювання знань та умінь. У теоретичній частині посібника пропонується ґрунтовний виклад основних питань лекційного курсу. У практичній частині подано план семінарських занять. Розкриті мета та завдання лабораторних занять

 Сегеда, А. С. Неогранічна хімія. Пропедевтичний курс.

Сегеда, А. С. Неогранічна хімія. Пропедевтичний курс. [Текст]  навчальний посібник / А.С. Сегеда. – Вид. 2-ге перероб. і доп. – К.: Кондор, 2008  – 308 с. (5 примірників)

Навчальний посібник "Неорганічна хімія. Пропедевтичний курс" написаний державною мовою, використовує терміни, визначення та позначення, які рекомендовані IUPAC і Українською національною комімією з хімічної термінології і номенклатури, має широкий профіль використання. Він рекомендується студентам біологічних спеціальностей навчальних закладів. Але його можуть використовувати студенти всіх вищих навчальних закладів, які вивчають курс неогранічної хімії.

 Куленко, М. Я.   Основи графічного дизайну

Куленко, М. Я.   Основи графічного дизайну [Текст] : підруч. для студ. вузів / М. Я. Куленко. – 2-е вид., випр. та допов. – К. : Кондор, 2007. – 492 с. (6 примірників)

Подані теоретичні та методичні матеріали основ графічного дизайну: основ композиції, мистецтва графіки, графіки шрифту як передумови графічного дизайну. Зібрані, систематизовані та досліджені головні закономірності композиції знаків - індексів провідних фірм за останні 30 років, дана їх характеристика та кваліфікація. Розроблена програма та коротка методика навчального процесу предмету "Графічний дизайн". Підручник широко ілюстрований роботами знаних художників, авторськими творами та численими роботами студентів.

 Шумило, Г. І.   Технологія приготування їжі

Шумило, Г. І.   Технологія приготування їжі [Текст] : навч. посібник для студ. навч. закл. І-ІІ рівня акредитації / Г. І. Шумило. – К. : Кондор, 2011. – 506с. (5 примірників)

У навчальному посібнику описані різні способи і прийоми кулінарної обробки продуктів, приготування напівфабрикатів. страв та кулінарних виробів відповідно до наукових досягнень раціонального і дієтичного харчування. Посібник рекомендований для студентів технологічних відділень навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації, а також працівників підприємств харчування. Може бути корисним при домашньому приготуванні їжі.

 Литвин, В. Г.   Конструювання швейних виробів

Литвин, В. Г.   Конструювання швейних виробів [Текст] : підруч. для учнів проф.-техн. навч. закл. / В. Г. Литвин, А. О. Степура. – К. : Вікторія, 2008. – 320 с. (6 примірників)

Підручник розроблено для учнів професійно-технічних навчальних закладів-майбутніх фахівців швейного профілю. Матеріал підручника викладено до програми курсу "Конструювання одягу". Враховано сучасні досягнення у галузі конструювання одягу. Призначено для учнів ПТУ з підготовки фахівців швейного прфілю в умовах індивідуального виготовлення одягу та широкого загалу читачів, усіх, хто хоче одягатися вишукано, зі смаком і навчитися це робити власними рукамиПідручник розроблено для учнів професійно-технічних навчальних закладів-майбутніх фахівців швейного профілю. Матеріал підручника викладено до програми курсу "Конструювання одягу". Враховано сучасні досягнення у галузі конструювання одягу.

 Хоптяр, Ю.А. Етнологія

Хоптяр, Ю.А. Етнологія [Текст] : навчальний посібник. / Ю.А. Хоптяр. – Вид. 2-ге перероб. і доп.– Кам.-Подільський:  [П П Медобори-2006], 2010. – 160 с.  (10 примірників)

Запропоноване видання рекомендується широкому загалу: вчителям та викладачам, студентам, учням загальноосвітніх шкіл, усім, кому небайдужий етнічний процес у світі взагалі і в Україні зокрема. Доступність та логічність викладу, чіткий понятійний апарат сприятимуть кращому засвоєнню навчального матеріалу з етнології, що відповідає навчальній програмі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]