Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка висловлює щиру подяку  Львівському національному університету імені Івана Франка за подаровані книги.

881

Новітня українська суспільна географія. Хрестоматія / упорядн. та автор біографічних статей професор О. Шаблій. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка. 2007. – 1008 с.

Уміщено праці українських учених, які спеціалізувалися у сфері національної суспільної географії в період, що охоплює кінець ХІХ – другу половину ХХ століття. Наведено короткі біографії учених, головні наукові розвідки із загальної (теорія, методологія) та реґіональної суспільної географії, особливо географії України та її окремих частин. Подано бібліографію головних суспільно-географічних праць учених та список публікацій про їх життя і творчість.

Для всіх студентів географічних факультетів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться географією.

882

Якимович, Б. З. Іван Франко – видавець: Книгознавчі та джерелознавчі аспекти: Монографія. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2006. – 691 с.: портр., іл.

На підставі аналізу книгознавчих та джерелознавчих аспектів видавничої продукції, нововиявлених документальних матеріалів досліджено видавничу діяльність Івана Франка впродовж усього творчого життя, зокрема участь у виданні семи книжкових серій, працю в Науковому товаристві імені Шевченка та Українсько-руській видавничій спілці у Львові, його роль як редактора і видавця власних творів та спадщини попередників, як теоретика і практика видавничої справи. Для широкого кола читачів

883

Пашук А. Філософський світогляд Івана Франка: монографія – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2007. – 432 с.

Висвітлено основні проблеми антропологізму, історії та суспільного розвитку, соціальних прав людини і народу, проблеми українського націотворення і української національної ідеї, критику ідеології денаціоналізації українського народу, питання релігійного світогляду в творчості Івана Франка.

Для науковців, студентів та усіх шанувальників наукової та духовної спадщини Івана Франка.

884

Галичина: етнічна історія: Тематичний збірник статей. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2008. – 216 с.

Збірник містить статті і матеріали про етнічну історію на галицьких землях з дописемних часів, етнодемографічний розвиток Галичини з кінця ХVІІ до початку ХХІ ст., проблеми етнографічного районування Галичини, традиційну професійну культуру краю.

885

Джонсон, Алан Г.    Тлумачний словник з соціології. : пер. з англ.   / А.Г. Джонсон; наук. ред. В. Ісаїва, А. Хоронжого .  - Л. : Видавнич. центр.Львівськ. нац. ун-т ім. І. Франка, 2003. - 480 с.

Тлумачний словник підготовлений на основі перекладу з англійської мови словника Алана Г.Джонсона "The Blackwell Dictionary of Sociology". Статті в ньому розміщені за українським алфавітом. Терміни статей наведені українською і англійською мовами. Зміст статей викладено в популярній формі з врахуванням концепцій соціологічної науки.
Для допомоги в користуванні в кінці словника наведено список статей-термінів з посиланням на відповідні сторінки.
Тлумачний словник стане корисним посібником для викладачів і студентів та широкого кола читачів, котрі цікавляться соціологією. 

886

Соціологія: робочі програми для підготовки бакалаврів: Ч.1 навч.-метод, [посіб. для студ. вищ. навч. закл.] / [Н.В. Коваліско, О.Т. Бень, Т.С. Бурейчак та ін.]. -ів: ЛНУ імені Івана Франка, 2011. - 564 с.

Метою навчально-методичного посібника зі спеціальності "Соціологія" є ознайомлення студентів зі змістом навчального процесу, науково-дослідною та самостійною роботою, якою вони займатимуться для здобугтя освітньо-квалыфікаційного рівня бакалавра з соціології.
Розраховано на студентів, які обрали своїм майбутнім фахом соціологію.


887

Онушко-Тиховська, Л.Лекції з української літератури / Л. Онушко-Тиховська. — К.: Видавництво імені Олени Теліги, 2006. — 392 с; іл.

У «Лекціях з української літератури» подано твори, опубліковані в різний час українською діаспорою. Ці лекції спрямовані на ознайомлення усіх бажаючих з українською літературною спадщиною.

888

Павлюк, С.П. Етногенеза українців: Спроба теоретичної конструкції / С.П. Павлюк; НАНУ. Ін-т народознавства. –Львів, 2006. – 248 с.

Монографія присвячена важливій проблемі етнічної історії українців, теоретичному обгрунтуванню і насвітленню вузлових подій, етапів процесу етногенези. Основний акцент стосується визначення еволюції таксономічних рівнів — від роду до нації з їх історичними періодами. Здійснена спроба розкрити сучасні тенденції етнічної самоідентифікації.
Для всіх, кого цікавить етнічна історія українців, теорія етносу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]