Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пану Кучмію Миколі Васильовичу, за подаровані книги.

783

Кучмій, М. В. Час облав [Текст]: проза, поезія, публіцистика / М. В.Кучмій. – Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2011. – 512 с, іл.

Книга «Час облав» представляє багатогранний літературний доробок краєзнавця, поета, прозаїка та публіциста М. Кучмія, що охоплює його творче життя. Читаючи повісті «Час облав» (2007), «Інтерв'ю» (2009) та «Свої люди» (2010), разом з художнім словом автора, читач зможе пронестися драматичними подіями другої світової війни, що відбувалися в галицькому селі у 40-50-х роках минулого століття. Сюжет творів тісно переплітається з сьогоденням.
В книзі також пропонується читачеві поезія автора, що охоплює період з 1963 по 2011 рік. Крім раніше опублікованих збірок «Біле і чорне», «Пори року», «Листи» та «Кредо» вперше презентуються збірки «Дорога», «Філософія римою» та книга памфлетів «Портрети».
В інтерпретації автора читач зможе ознайомитися з відомими морально-етичними та філософськими творами Володимира Мономаха, Лао Цзи, Конфуція та роздумами поета над вічними проблемами людського буття. Книга памфлетів - це гострі, інколи з сарказмом, оцінки наших сучасників - президентів, народних депутатів, чиновників та народу в цілому.
М. Кучмій з 2004 по 2008 рік працював редактором та кореспондентом районівки, газети «Вісник Надзбруччя» у Гусятинському районі на Тернопіллі, тож в його творчому доробку багато публіцистичних творів, незначна частина яких представлена у книзі під рубриками «Краєзнавчі нариси», «Соціологічні етюди», «Розмови про головне», «Про буденне» та «З ненадрукованого».
«Час облав» - це четверта книга М. Кучмія, що побачила світ за останніх десять
років.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах