Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пані Кікінежді Оксані Михайлівні за подаровані книги.

945

Кікінежді О.М. Гендерна ідентичність в онтогенезі особистості: монографія / О.М. Кікінежді. — Тернопіль : Навчальна книга — Богдан, 2011. — 400 с.


У монографії представлені результати багаторічного дослідження теоретико-методологічних та прикладних аспектів тендерної ідентифікації в онтогенезі особистості як соціально-психологічного феномену. Вирішення актуальної наукової проблеми знайшло своє втілення у розробці інноваційних гендерно-освітніх технологій.
Книга адресована психологам, педагогам, студентам, усім, кого цікавлять тендерні проблеми.

780

Кравець, В.П. Гендерна соціалізація молодших школярів [Текст]: навчальний посібник / В.П.·Кравець, Т.В. Говорун, О.М. Кікінежді.— Тернопіль: Навчальна книга, 2011. — 192 с.

Посібник орієнтований на поширення тендерних знань серед вчителів та батьків дітей молодшого шильного віку. Він знайомить читачів із поняттям тендерного паритету та способами його досягнення в школі та вдома, а також очікуваними результатами — здатністю дитини бути самою собою і не підпадати під нав'язувані ззовні стереотипізовані очікування наслідувати «справжніх» чоловіків та жінок. Розвиток у молодших школярів умінь підтримувати рівноправні стосунки з особами протилежної статі в майбутньому стане добрим фундаментом побудови гармонійних міжстатевих стосунків та успішного виконання сімейних та соціальних ролей — професійних, громадсько-політичних, культурних.

779

Кікінежді, О.М. Гендерне виховання дошкільнят [Текст]: навчально-методичний посібник / О.М.·Кікінежді, Т.В. Говорун, О.О. Міщенко.— Тернопіль: Навчальна книга, 2011. — 192 с.

Посібник орієнтований на ознайомлення вихователів і психологів, керівників дитячих навчальних закладів та батьків з основами гендерних знань та способами їх передачі дітям дошкільного віку.
Розвиток у дошкільників умінь підтримувати рівноправні стосунки з особами протилежної статі в майбутньому стане добрим фундаментом побудови гармонійних міжстатевих стосунків та успішного виконання сімейних та соціальних ролей — професійних, громадсько-політичних, культурних.

851

Ґендерна рівність в освіті [Текст]: посібник для тренерів / авт.кол.: М. Янкаускайте, Н. Кургановська. — Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. — 80 с.

Це видання підготовлено в межах виконання «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні», яку впроваджує Програма розвитку ООН за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, висновки чи рекомендації належать авторам та упорядникам цього видання і не обов'язково відображають погляди ПРООН чи інших організацій та закладів системи ООН або Європейського Союзу. При використанні матеріалів посилання на це видання є обов'язковим.
Видано за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та Європейського Союзу.

852

Ґендерні стандарти сучасної освіти [Текст]:  збірка рекомендацій. Ч.3 /  редакційна рада: О.М. Кікінежді, В.С. Власов, Л. Б. Магдюк, Т. В. Ладиченко. - К.: Дорадо-друк, 2010. - 328 с.

Це видання підготовлено в межах виконання «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні», яку впроваджує Програма розвитку ООН за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, висновки чи рекомендації належать авторам та упорядникам цього видання і не обов'язково відображають погляди ПРООН чи інших організацій та закладів системи ООН або Європейського Союзу. При використанні матеріалів посилання на це видання є обов'язковим.
Видано за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та Європейського Союзу.

853

Система органів та установ, які надають соціальні послуги жертвам насильства в сім'ї в Україні [Текст]/ упорядн. І. Буяльська. — Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. — 16 с.

Дана публікація являє собою довідник про організації та установи, які надають соціальні послуги у випадках вчинення насильства в сімї. Для зручності користування всю інформацію подано на диску, що полегшить її оновлення та вдосконалення кожною агенцією, яка буде користуватись цим довідником. Довідник розрахований і на працівників органів внутрішніх справ, які надають особам, які постраждали від насильства в сімї та/або його вчинили, інформацію про органи і установи, де можна отримати допомогу або пройти корекційну програму відповідно.

854

Основи гендерної політики в парламентській діяльності: навчальний посібник [Текст] /за заг. ред. В. А. Гошовської. — Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. — 100 с.

Навчальний посібник "Основи ґендерної політики в парламентській діяльності" спрямований на здобуття знань і вмінь з використанням інноваційних підходів щодо реалізації політики Тендерного партнерства, яка характеризує нові суспільні відносини, за яких чоловіки і жінки мають рівні можливості щодо самореалізації та самовдосконалення, на рівних умовах займаються всіма видами суспільної діяльності, мають рівні права на трудову діяльність, що, у свою чергу, потребує нових підходів у системі державного управління.

855

Гендерна політика в системі державного управління : підручник / за заг. ред. М. М. Білинської. - Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. -132 с.

У підручнику розкрито головні засади ґендерної політики в системі державного управління. Проаналізовано зарубіжне законодавство про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків. Визначено світові тенденції розвитку ґендерної політики, висвітлено Тендерні стратегії.

856

Ґендерний портрет Криму: виклики та перспективи. Результати соціологічного дослідження [Текст]/ авт.кол.:Д.Хуткий, Т. Марценюк, Т. Бурейчак. — Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. — 188 с.

857

Розширення прав та можливостей жінок з метою посилення політичних партій, посібник з передової практики щодо сприяння участі жінок у політичному житті [Текст]/ за ред. М. Поповічі — Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. — 50 с.

858

Гендерные бюджеты Пособие для тренеров/ авт.текст Д.Бадлендер. — Запорожье: Печатный мир, 2012. — 141 с.

Данное учебное пособие было подготовлено в рамках Глобального проекта Программы Развития ООН «Гендерно-ответственные бюджеты: инвестирование в борьбу с бедностью женщин для достижения Целей Развития Тысечелетия”, при финансовой поддержке Японского Фонда «Женщины в Развитии», администрируемого Бюро по Развитию Политики ПРООН.

859
860

Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях

У 2011 р. виповнилось 100 років Міжнародному жіночому дню 8 Березня.

До цієї дати за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні, Програми розвитку ООН, Світового Банку, Фонду народонаселення ООН та Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу було створено документальний фотопроект

За ці 100 років жінки тримали у своїх руках весь набір ручних інструментів від голки до сокири, граблі, лопати, відбійні молотки, кермо автомобіля, трактору, комбайну, штурвали літаків, морських та космічних кораблів, навіть зброю. Їм довелося відвойовувати собі право брати участь у виборах, отримувати освіту, працювати, і, навіть, право робити аборти.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]