Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна пану Картавому Петру Васильовичу за подаровану книгу.

812

Картавий, П.В.  Світ осиротілих дітей: крізь біль і міфи - до справжності / П.В. Картавий. - Суми: Видавництво «МакДен», 2011. - 72 с.

У книзі стисло проаналізовано, як за допомогою міфів було поділено спільноту. Описується діяльність дитячих будинків у воєнний і повоєнний періоди на трьох рівнях: всеукраїнському, обласному, місцевому. Тема майже не висвітлена в літературі та пресі, а ця проблематика маловідома суспільству. Через історію Юнаківського дитбудинку читач зможе відтворити загальну картину функціонування аналогічних закладів у 40-60-х роках XX століття. Для деяких вихованців спогади про перебування в дитбудинку болючі, тому їхні прізвища згадуються не часто, а названо працівників, що допомагали їм зростати. Зроблено аналіз сьогоденної системи виховання дітей-сиріт на Сумщині. Історії інших дитбудинків зможуть відтворити їхні вихованці, скориставшись аналогом.
Осиротілим дітям при виборі життєвого шляху, і для вміння розкривати проблему власного походження перед іншими, корисною буде «Авторська сповідь про самонавчання, осмислення трагічності епохи і прощення проступків батьків».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах