Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна пану Варакуті Олександру Павловичу за подаровані книги.

831

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.1. Для чого ми живемо і яке наше місце у світі : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2007 - 416 с.

Коли людина закінчує школу і продовжує навчатися далі, перед нею постає багато проблем. Одна з них – особливо гостро, бо пов’язана з тим, що світ дорослого незалежного життя, в яке людина вступає, дуже складний. З одного боку, цей світ наповнений захоплюючими речами. А з іншого – він не може не лякати, оскільки тягар незалежності виявляється не таким вже й легким: потрібно стати на власні ноги, обрати професію, визначити свою життєву мету, цінності і принципи.

832

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.2. У пошуках істини і реальності : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2006. - 376 с.

Від раннього дитинства перед нами повстають проблеми добра і зла, справедливості і несправедливості, істини і неправди. Усім нам доводиться думати про те, «що є добре, а що погане», і приймати рішення, керуючись цими уявленнями. Такі рішення не тільки впливають на наші стосунки з безпосереднім оточенням. Саме з них формується моральний клімат у країні і світовому співтоваристві. І тому людина повинна вчитися приймати істинно моральні рішення.

833

Гудінг, Д. Людина та її світогляд : в 3-х т. Т.3. У пошуках істини і реальності : перекл. з рос. зі звіркою з англ. оригіналом / Девід Гудінг, Джон Леннокс; заг. ред. пер. М. А. Жукалюк. - К. : Українське Біблійне Товариство, 2007. - 480 с.

Головна тема цього тому – етика. Усі розділи присвячені саме цій темі. Книга починається з обговорення тих особливостей життя сучасної людини, які з одного боку, ускладнюють, а з іншого – роблять усе більш необхідними серйозні роздуми про основні етичні принципи, практики і цінності життя (усвідомлені і неусвідомлені). Адже етика, насправді, - не буденна наука, що описує, як у дійсності поводяться окремі індивіди, суспільства, нації й культурні спільноти.

Етика – це нормативна дисципліна, яка розкриває, як повинні поводитися.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах