Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка  щиро вдячна пану Романчуку Олегу Констянтиновичу за подаровану книгу.

910

Романчук О.К. У пошуках універсуму: статті, публіцистика, прогнози і спостереження (1990– 2011 рр.) / О.К. Романчук. -  Львів: Універсум, 2012. - 880 с.

«Медицині відомі два ступені шоку. При першому, порівняно легкому, людина, прийшовши до тями, запитує: «Де я?» При важкій формі шоку вона втрачає не тільки уявлення про час і простір, але й про власну особистість і, повертаючись до притомності, задає питання: «Хто я?».
Становище, в якому перебуває українське суспільство, відповідає саме другому ступеневі. Серед людей дедалі частіше звучать запитання: хто ми, хто ми насправді, що нас очікує у XXI сторіччі, куди нас заведуть шляхи соціально-політичних процесів, буде це шлях прогресивного розвитку, входження в якісно новий стан цивілізації, чи нас очікує безвихідь?
Бажання спробувати відповісти на ці запитання, власне кажучи, й спонукали мене зібрати під однією обкладинкою частину написаного за останні двадцять років. Це впереваж публіцистичні та наукові статті, роздуми, прогнози і спосте-реженння як дещиця світоглядного тексту, де йоти, титли і крапки мають не менше значення, аніж рядки чи цілі розділи, важливість яких для нас іще не відома або глибоко прихована».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах