Висловлюємо щиру подяку Столяр Оксані Борисівні  за подаровані бібліотеці книги.

Ксенобіотики

Цудзевич Б.О. Ксенобіотики: накопичення, детоксикація та виведення з живих організмів [Текст]·: монографія / Б.О. Цудзевич, О.Б. Столяр, І.В. Калінін, В.Г. Юкало. - Тернопіль, видавництво ТНТУ ім. І. Пулюя, 2012. - 384 с.

Монографія присвячена проблемі взаємодії ксенобіотиків з живими організмами. На основі даних літератури та власних досліджень розглянуто зв'язок між здатністю речовин індукувати різні типи негативних відповідей: токсичність, канцерогенність, мутагенність, а також вплив на метаболічні процеси. Більшість ксенобістиків, які існують сьогодні, чинять небезпечну біологічну дію. Тому при вивченні ксенобіотиків важливим є розроблення прийомів для створення систем визначення біологічної активності ксенобіотиків.
В даній роботі з'ясовано молекулярні мішені та біохімічні механізми детоксикації в організмі тварин для головних груп ксенобіотиків, зокрема важких металів, що дас змогу визначити напрями пошуків нових засобів для контролю, регулювання й стимуляції реакцій адаптації, компенсації та елімінації останніх з організму
Наукове видання розраховане на широке коло читачів, студентів, аспірантів, науковців біологічного, медичного, токсикологічного, екологічного, ветеринарного профілів та інших представників природничих наук.

918

Еко, У.  Празький цвинтар [Текст] : роман / У. Еко ; Умберто Еко ; пер. з італ. Ю.В.Григоренко; худ.-оформ. М.О.Артеменко. – Х. : Фоліо, 2011. – 633 с. – (Карта світу).

Що це, бульварний роман? Може й так, тим більше що й сам автор цьо­го не заперечує. Адже в «Празькому цвинтарі» є змови, підземелля, повні трупів, кораблі, що злітають на повітря посеред виверження вулкана, вбиті абати, що воскресають кілька разів, нотаріуси з накладними бородами, сатанистки-істерички, які відправляють чорні меси, карбонарії й паризькі комунари, масони, фальшиві «Протоколи сіонських мудреців», і так далі й таке інше. Втім, у читача, що має гарну звичку думати, відразу ж виникає відчуття, що про все це він уже десь чув або читав. І це дійсно так. Крім капітана Симоніні, головного героя книжки, всі інші персонажі нового роману Умберто Еко існували насправді й робили саме те, що описане...


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]