Наукова бібліотека ТНПУ ім В.  Гнатюка щиро вдячна пані Карпенко Оресті Євгенівні за подаровану книгу.

Карпенко О. Є. Педагогічні ідеї Германа Гмайнера (1919-1986) : монографія / О. Є. Карпенко. - Дрогобич : Ред.-вид. відділ Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка, 2012. - 304 с. - ISBN 978-966-384-255-4

 У монографії на основі ретроспективного аналізу та узагальнення німецько-, англо-, польськомовної літератури, матеріалів архіву Германа Гмайнера в Іннсбруці, вивчення авторкою досвіду роботи СОС-дитячих містечок під час перебування в Австрії та Німеччині цілісно досліджено педагогічні ідеї австрійського громадського діяча, засновника першого СОС-дитячого містечка у м. Імст та SOS-Kinderdorf International Германа Гмайнера (1919- 1986); визначено передумови та основні чинники формування особистості Г. Гмайнера як педагогічної персоналії; науково обгрунтовано етапи у розвитку його педагогічних ідей; узагальнено діяльність SOS-Kinderdorf International, наукових та освітніх установ щодо їх реалізації. Розкрито теоретико-методичні засади виховання дітей у СОС-дитячих містечках, обгрунтовані Г. Гмайнером, та їх актуальність для сучасного українського освітнього простору.

 Для дослідників у галузі історії педагогіки, теорії і методики виховання, соціальної та порівняльної педагогіки, студентів, вихователів, усіх, хто цікавиться проблемами соціального сирітства.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах