Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна Платформі "Діалог Євразії" міжнародній недержавній організації за подаровані книги.

М. Фетхуллах Ґюлен Діалог і толерантність / Ґюлен Фетхуллах ; пер. з тур. О. Зубань, В. Підводний ; — К.: Вид-во Жупанського, 2012 — 376 с. — ISBN 978-966-2355-27-7

 Важливі факти суспільних відносин наголошують на необхідності діалогу. До більш глибокого розуміння суті явищ, причин і наслідків нас може привести діалог між цивілізаціями — обмін думками з метою взаємозбагачення, побудови майбутнього, заснованого на знаннях. Майбутнє залежатиме від знань, і обрії, які були затемнені нашою зневагою в минулому, мають засяяти.
  Саме такий спосіб взаємозбагачення пропонує ця книга. У ній представлені міркування одного з найбільш впливових мусульманських вчених і духовних ісламських лідерів сьогодення.

Ярмусь С. О. Про сили зла, проти яких нам судилося поставити спротив, бо знати їх і не противитися їм дорівнювало б злочину проти людства / С. О. Ярмусь ; пер. з англ. М. Корчевич. — Луцьк : ПрАТ "Волинська обласна друкарня", 2012. — 84 с. — ISBN 978-966-361-674-2

  У науковій праці о. док. Степан Ярмусь робить спробу відповісти на питання: хто є носіями тих сил зла, що століттями творять злочини світових масштабів, використовуючи для цього будь-які засоби впливу.
  Видання розраховане на студентів, аспірантів, науковців, всх, хто цікавиться історією українського народу.

Сергійчук Б., Сергійчук В. На межі двох світів: українсько-турецькі відносини в середині XVI - на початку XXI ст. / Б. Сергійчук, В. Сергійчук — К. : ПП Сергійчук М. І., 2011 — 320 с. ISBN 978-966-2911-47-3

  У книзі аналізується перебіг українсько-турецьких відносин з середини XVI століття, коли засновник Запорозької Січі на Хортиці князь Дмитро Вишневецький здійснив перший візит до Османської Порти. Наводяться також факти численних контактів між Україною і Туреччиною на міждержавному рівні у добу козацтва, УНР і новітньої української державності.
  Розрахована на широке коло читачів, які цікавляться українсько-турецькими відносинами.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]