Наукова бібліотека ТНПУ імені Володимира ·Гнатюка· щиро вдячна· Національному університету "Києво-Могилянської академії"  за подаровані книги та диски.

Міжнародні стандарти у сфері судочинства : збірка документів. — К. : Вид-во "Істина", 2010

  Збірка міжнародних стандартів у сфері судочинства включає базові документи щодо функціонування судоустрою, прийняті ООН та інституціями Ради Європи (Комітет Міністрів, Європейська комісія "За демократію через право", Європейська комісія з питань ефективності правосуддя, Консультативна рада європейських прокурорів).

Серія відеофільмів "Знайомство з судом" : проект "Україна: Верховенство права". — USAID, 2010

  Шість просвітницьких фільмів знайомлять громадян з судовою системою України, роллю суду у демократичному суспільстві, особливостями цивільного, адміністративного, кримінального процесів та Європейським судом з прав людини.

Гошуляк Й. У поклоні Кобзареві : до 200-річчя Тараса Шевченка
Вища освіта: європейський вимір та українські перспективи / авт.-упоряд.: О. О. Домаранський, О. І. Козієвська ; ред. кол.: В. І. Полохало, Д. В. Табачник, С. А. Давимука та ін. — К. : Парламентське вид-во, 2009. — 632 с. — ISBN 978-966-911-732-1

  Видання містить матеріали слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти «Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України «Про вищу освіту» від 18 червня 2008 року, інформаційно-аналітичні матеріали щодо стану та перспектив розвитку вищої освіти в Україні, а також закони окремих європейських країн про вищу освіту.
  Для науковців і освітян, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, студентів, усіх, хто цікавиться питаннями вищої освіти.

Онушко-Тиховська Л. Мережі ІV : в 120-річчя поселення українців у Канаді 1891-2011 р. / Лєна Онушко-Тиховська. — К. : Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2011. — 264 с. — ISBN 978-966-518-589-5

  У виданні «Мережі IV» подаються обставини життя й причини поселення в новій країні, приспособления та збереження своєї індентичности - корінного походження, як аборигенів, так і поселенців у Канаді.

Черінь Г. Листи до Лицаря 1946-1949 / Ганна Черінь. — К. : Вид. дім. "Києво-Могилянська академія", 2012. — 103 с. — ISBN 978-966-518-590-1

  Мабуть, жоден жанр не може так точно й безпосередньо відбити історичні події, їх сприйняття сучасниками, саму атмосферу часу, як жанр епістолярний.
  Ці листи - зріз життя української еміграції третьої хвилі одразу по війні.
  Невлаштованість таборового побуту, непевність майбутнього, особисті негаразди, туга за батьківщиною - й водночас колосальна життєва енергія, важке щастя материнства, творчості, готовність усе винести, здолати, всього навчитися, аби знайти своє місце у цьому новому, розбурханому війною світі.
  Читайте ці листи - написані живо, з тонкою іронією, вони не залишать вас байдужими.

Nowa Europa Wschodnia : двомісячник : статті 2008-2010 / ред. рада: Б. Бердиховська, Й. Дарчевська, Р. Дуткевич та ін. — К. : Вид-во "Дух і літера", [б. р.]. — ISBN 978-966-378-165-5

  Аж ніяк не випадково, що перший зошит перекладів текстів із "Nowej Europy Wschodniej» виходить українською мовою. Адже саме Україна є тим краєм, від якого в багатьох поляків починається захоплення Східною Європою, а водночас державою, котра незмінно залишається важливим партнером Польщі в Європі.
  «Nowa Europa Wschodnia» - видання, яке, починаючи з 2008 року, публікує в Польщі Колегіум Східної Європи ім. Яна Новака-Єзьоранського, і котре прагне слугувати взаємному пізнанню націй нашого регіону. Ми не нав'язуємо жодних поглядів, не обстоюємо жодну політику, бо вважаємо, що уважний спостерігач здатний самотужки інтерпретувати дійсність. А ми лише хочемо допомогти в його спостереженнях. Щоб досягнути цього, ми часто представляємо польським читачам точку зору авторів із країн Східної Європи.

Орав свій переліг. Йосип Гошуляк: від маминої пісні до вершин вокалістики / упорядник Марта Онуфрів. — К. : Видавничий дім "Києво-Могилянська академія",2012.  — 911 с. ; іл. — ISBN 978-966-518-597-0

  Книга «Орав свій переліг» - про життєвий шлях оперного й камерного співака з Канади Йосипа Гошуляка, його мистецькі здобутки. Як вокаліст він формувався в англомовному середовищі, проявляючи виняткову наполегливість у збиранні й опануванні кращих зразків української музичної спадщини. У нелегких умовах діаспорної дійсності співак на найвищому репрезентативному рівні пропагував українську музичну культуру в багатьох країнах світу. Йосип Гошуляк повернув Україні забуті й незнані перлини української музичної класики. Він повернувся в Україну своїми спогадами «Й свого не цурайтесь», нотним збірником «Пісні, думи та романси з репертуару Йосипа Гошуляка», мистецьким фотоальбомом «Йосип Гошуляк. Миті життя». Цією книгою він знову долає шлях до українського читацького загалу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]