Висловлюємо щиру подяку ПП "Інформація. Поступ. Перспективи" м. Львів за подаровані бібліотеці книги.

Тільки двічі живемо... Юрій Рудавський. Особистість. Науковець. Ректор / відп. ред. Ю. Бобало. — Львів : Вид-во Львівської політехніки, 2008. — 320 с. : іл. — ISBN 978-966-553-691-8

  У книзі пам'яті упорядники намагалися розкрити багатогранний образ великого керівника, вченого і життєлюба через розгорнуте дослідження його родоводу і біографії, через спогади тих, хто знав Юрія Кириловича на різних етапах його життя, через його найважливіші концептуальні праці про розвиток високої школи і Львівської політехніки зокрема. Подано також матеріали преси, які розповідають про різні події в житті Політехніки, тісно пов'язані з діяльністю Юрія Рудавського, інтерв'ю, з яких ректор постає як видатна особистість з державницьким мисленням, сильною волею і добрим, чуйним серцем.
  Видання містить повну бібліографію праць Юрія Рудавського, перелік його досягнень і нагород, численні фотографії. Окремий розділ присвячено церемонії про¬щання і поховання на Личаківському цвинтарі у Львові.

Бастіон і Батурин. УПА та підпільна адміністрація ОУН в Ярославщині, Любачівщині та Томашівщині в рр. 1944-1947 : докіменти та матеріали / упоряд.: М. Іваник, М. Бохно. — Львів : Вид-во Львівської політехніки, 2012. — 628 с. — (Серія "Архів Закерзоння" ; т. 1). — ISBN 978-617-607-212-6

  У цьому томі "Архіву Закерзоння" надруковано документи і матеріяли для вивчення історії українського збройного і підпільного руху в Ярославщині, Любачівщині і Томашівщині, що на Закерзонні. Серед надрукованих документів 31 становлять документи УПА, а 18 - документи цивільної адміністрації ОУН.Це оперативні звіти командира 27-го Відтинку УПА "Лемеша" ("Залізняка"), накази, звіти, список командного складу куреня "Месники", місячні звіти цивільної адміністрації. Доповнюють том допоміжні матеріяли: організаційні схеми й мапи. У книзі вміщено також список з понад 2000 імен вояків УПА і підпільників з території Посяння, а також обширну розвідку про УПА на цьому терені, автором якої є Мирослав Іваник.
  Ця книга - найповніше на сьогодні зібрання в одному томі всебічної інформації про національно-оборонну боротьбу українців Посяння в 1944-1947 рр.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах