Наукова бібліотекаТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна Центру міської історії Центрально-Східної Європи м. Львів за подаровану книгу.

  Центр міської історії є дослідницькою інституцією, яка вивчає історію та культуру міст Центрально-Східної Європи, їх просторові трансформації та щоденні практики. Вагомою складовою діяльності є виставкові проекти, які служать популяризації знань про минуле та забезпечують діалог інституту з громадськістю.
  У Центрі діє бібліотека, яка пропонує широкий вибір книг з міської історії та урбаністичних студій, найновіші дослідження з історії, культурології та інших гуманітарних дисциплін. З бібліотечними фондами можна ознайомитися через онлайн каталог http://www.lvivcenter.org/uk/library/ .
  Центр реалізовує дослідницькі проекти, які мають на меті збір, опрацювання та інтегрування візуальних матеріалів (поштівок, фотографій, карт, відео- та аудіозаписів) у сучасні дослідження про минуле міст та містечок Центрально-Східної Європи. Детальнішу інформацію Ви можете отримати на сайті Центру http://www.lvivcenter.org/uk/ у розділах «Львів Інтерактивний», «Урбаністичні образи», «Карти міст» та «Медіабібліотека». Якщо у Вас є питання, ідеї чи пропозиції щодо співпраці в рамках візуальних проектів, ми радо на них відгукнемося.

173

ДІМhome століття змін / видавецьБ. М. Шумилович. — Львів : Центр міської історії Центрально-Східної Європи, 2012. — 216 с. ; іл. — ISBN 978-966-97142-0-6

  Центр міської історії Центрально-Східної Європи є дослідницькою інституцією. Заснований у 2004 році у Відні, свою діяльність у Львові розпочав у 2006 році. Серед основних завдань Центру є сприяння розвитку міської історії та міських студій в Україні та дослідження історії міст Центрально-Східної Європи, їх просторових характе¬ристик, соціокультурних трансформацій та повсякденних практик. Для нас важливим є використання можливостей цифрових технологій, щоб зберегти, опрацювати та зробити доступною багату візуальну документацію міського простору. Водночас ми спрямовуємо увагу не тільки на наукові дослідження, але і беремо активну участь у житті сучасного міста. У співпраці з іншими інституціями Центр міської історії реалізує культурні та мистецькі проекти і творить відкритий простір для спілкування та обміну думок. Виставки є одним із форматів діалогу між академічним середовищем та громадськістю. Наші виставкові проекти спря¬мовані на поглиблення знань про минуле, показ соціальних і культурних контекстів подій та явищ. Обираючи нові, часто суперечливі теми, ми сподіваємося сприяти дискусіям у суспільстві.
  Більше про діяльність Центру ви дізнаєтеся на http://www.lvivcenter.org/

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]